Radioshow Dood & Verderf met Jaap-Jene Langevoord over metalmarketingmechanismen

Metal is niet vies van commercie. Verre van zelfs. In de nieuwste aflevering van Dood & Verderf analyseert marketingspecialist Jaap-Jene Langevoord hoe ingenieus bands hun publiek bereiken én waarom metal bij uitstek een groot marketingfestijn is. Hoe kon Black Sabbath zo’n commercieel succes worden, waarom Metallica goud in handen heeft met Stranger Things en wie er door algoritme ongemerkt metalfan wordt, zijn enkele vragen die de revue passeren.

Uiteraard draagt de gast traditiegetrouw eigen nummers aan die bijdragen aan het thema van deze aflevering, maar ook Zware Metalen doet met de nieuwe van Sleep Token een duit in het zakje:

De veelzijdigheid tijdens de hardere nummers is werkelijk om te smullen. Er zijn weinig bands die zo experimenteren én erin slagen om verschillende stijlen en elementen in nummers te proppen zoals Sleep Token dat (enkele keren) doet. Nummers zoals The Summoning en Vore zijn gelaagd, bedachtzaam en voortreffelijk uitgevoerd, waarmee de Engelsen laten horen dat ze bovengemiddeld veel in hun mars hebben.

De radioshow beluisteren doe je hieronder, en meelezen met het programma doe je hier.

 

Links: