Radioshow | Dood & Verderf: Mei

De maandelijkse radioshow Dood & Verderf, die gehouden wordt bij het Rotterdamse Operator Radio, heeft weer een nieuwe uitzending voor jullie klaar staan! Eerst nog een commerciële mededeling: de shirts van de radioshow (met logo ontworpen door Nozzman) zijn nog maar heel even te bestellen. In de podcast van mei 2019 hoor je alles over de blackmetalcomic van Belzebubs, de terugkeer van Darkthrone, Officium Triste in de Baroeg en… het item ‘Zwaar Aanbevolen’, waarin de redactie van Zware Metalen een unieke speelsuggestie naar voren schuift.

Ditmaal kiezen we voor de kunstige black metal van Laster. Met heimwee denken we terug aan het mooie optreden tijdens de Maalstroom-serie op Roadburn 2019. We laten Vacuüm ≠ behoud draaien, afkomstig van het recentelijk uitgebrachte album Het Wassen Oog. Een plaat uitbrengen bij Prophecy Productions doe je niet zomaar, en redacteur Alwin legt in zijn recensie uit waarom:

De drie heren spelen en experimenteren ver buiten de grenzen van de conventionele black metal. Melodische zang wordt afgewisseld door de kenmerkende schreeuwvocalen: een soort gedempte, fluisterschreeuw die opvallend fijn te verteren is. Vacuüm ≠ behoud is een wisselwerking tussen black metal en rustige avant-garde intermezzo’s, afgetopt met een vleugje jazz. Deze combinatie laat de luisteraar het ene moment zweven door de kosmos, om vervolgens daar als een raket doorheen te razen.”

De podcast beluisteren doe je hieronder, en meelezen met het programma doe je hier.

 

Geen zin in al dat gewauwel en wil je alleen maar naar muziek luisteren? Dat doe je in de Spotify playlist:

 

Links: