Radioshow | Dood & Verderf: Maart | Zware Metalen

Hardcore en metal. Wie even niet oplet, kan ze zomaar door elkaar halen. Want: overstuurde gitaren, grommend gegorgel, woedende drums en oneindig veel energie. Maar hoewel hardcore en metal elkaar sonisch overlappen, zitten ze aan de achterkant fundamenteel anders in elkaar. Hardcore-zine-maker en voormalig hardcore-bassist Yordi Dam legt uit hoe dat zit in de nieuwe podcastaflevering van Dood & Verderf.

Yordi neemt ons mee over het hele spectrum van de hardcore (en een handvol punk) via zijn favoriete nieuwe platen uit Nederland en Vlaanderen. Bereid je voor op een tocht langs urenlange speeches, verplichte pro-palestina-standpunten, tough guy attitudes, anti-kapitalisme en -gentrificatie, de do it yourself-mentaliteit, tips om hardcore-pits te overleven, en de zegeningen van een chronisch gebrek aan geld.

Zware Metalen gaf ook weer een luistertip aan de gast van deze aflevering, en deze keer tipte we de nieuwe van Doodseskader waarover redacteur Joost Aarts schreef:

“Het is een werk vol extremiteiten en tegenstrijdigheden voor zeer open-minded luisteraars, die naast een sombere sfeerzetting ook iets kunnen met bloeddorstig agressieve strijdbare passages verpakt in een industriële omgeving. Ik plak daar dan een gevoelsmatig cijfer op, maatgevend voor datgene wat deze plaat bij mij losmaakt. En dat kan zeker nog groeien ook!”

De radioshow beluisteren doe je hieronder, en meelezen met het programma doe je hier.

Links: