Radioshow | Dood & Verderf: Juli

Tijd voor de maandelijkse samenwerking tussen Zware Metalen en Dood & Verderf! Inge Janse heeft bij het Rotterdamse Operator Radio zijn eigen maandelijkse show en wijdt die volledig aan de beste metalen muziek die recentelijk uitgekomen is. In de zestig minuten durende podcast van juli 2018 hoor je alles over de terugkeer van Anaal Nathrakh, Misery Index in de Baroeg en… het item ‘Zwaar Aanbevolen’, waarin de redactie van Zware Metalen een unieke speelsuggestie naar voren schuift.

Een hardcoreplaat hadden we nog nooit aangedragen ter suggestie, maar dankzij het album Errorzone van Vein moest daar verandering in komen. Om redacteur Niels te herhalen:

‘Vooral het nummer Doomtech is verbluffend te noemen: moeiteloos wordt er geschakeld tussen brute grooves, hakkelende nu-metal riffs, palm-muted hardcore breakdowns en etherische en aanstekelijke Deftones-achtige passages. Hoewel er nog steeds een groot contrast te bekennen is tussen de verschillende stukken, glijden deze moeiteloos in elkaar over als een achtbaan: je gaat heen en weer getrokken worden, en vanaf de grond kun je enigszins inschatten wanneer dit gaat gebeuren, maar de rit zelf is nog altijd een verrassende ervaring die de adrenaline door je aderen laat pompen en je wellicht je complete maaginhoud op ziedende wijze in een fraai vormgegeven vuilnisbak laat deponeren.’

De podcast beluisteren doe je hieronder, en meelezen met het programma doe je hier.

 

Geen zin in al dat gewauwel en wil je alleen maar naar muziek luisteren? Dat doe je in de Spotify playlist:

 

Links: