Radioshow | Dood & Verderf: Februari

De maandelijkse radioshow Dood & Verderf, die gehouden wordt bij het Rotterdamse Operator Radio, heeft weer een nieuwe uitzending voor jullie klaar staan! In deze podcast van februari 2019 hoor je alles over breakcoreproducent Bong-Ra, de nagenoeg all-female deathmetalband Sisters Of Suffocation, Darkspace in de Baroeg en… het item ‘Zwaar Aanbevolen’, waarin de redactie van Zware Metalen een unieke speelsuggestie naar voren schuift.

Met deze aanbeveling gaat Zware Metalen ferm op een omstreden hype zitten, wellicht nog voordat hij goed en wel bestaat. Dream Thrash. Je moet de genretypering maar op je eigen muziek durven plakken. Astronoid durft het, en bracht onlangs haar tweede, zelfgetitelde album uit. Onze redacteur Niels Kreijveld had het volgende over de ‘plaat voor mensen met een verworven smaak’ te zeggen:

“Ik betwijfel of het zal resoneren bij de doorgewinterde luisteraar die aan de zwaardere zijde van het spectrum leeft. Mocht je echter niet vies zijn van wat lekker in het gehoor liggende, instant bevredigende melodieën, stap dan in het fluweelzachte bed dat Astronoid voor je spreidt, en laat je mee de droom invoeren, terwijl je wordt gedrapeerd in hemelse walmen en wordt voortgestuwd door verheffende krachten. Mocht je de exosfeer die dit album creëert kunnen omarmen, dan zou dit wel eens jaarlijstmateriaal kunnen zijn.”

De podcast beluisteren doe je hieronder, en meelezen met het programma doe je hier.

 

Geen zin in al dat gewauwel en wil je alleen maar naar muziek luisteren? Dat doe je in de Spotify playlist:

 

Links: