Sinister: vaandeldrager van de Dutch Death Metal op het podium van P60

Hier bij Zware Metalen houden we wel van een feestje en onze favoriete feestlocatie is P60 in Amstelveen. In samenwerking met de concertzaal organiseerden we al concerten met Asphyx, Graceless en NecrotesqueTerzij de Horde, Ggu:ll en Doodswens en Gracless, Disquiet en Mouflon. Zaterdag volgt er een nieuw concert met Sinister, The Monolith Deathcult en Aran Angmar. Headliner Sinister staat al meer dan dertig jaar garant voor oerdegelijke death metal.

De laatste keer dat het van oorsprong uit Schiedam afkomstige Sinister op het podium van P60 stond, was Zware Metalen ook present maar morgen is de bezetting grotendeels anders. Uiteraard is oerlid Aad Kloosterwaard (ex-drums, sinds 2005 vocalen) nog present, verder heeft uitzendbureau Sinister zijn werk weer gedaan. De line-up vandaag de dag bestaat naast Kloosterwaard uit de fijne gitarist Walter ‘Bokito’ Tjwa (ook actief bij Radiathor), Nick Kleinee op bas en drummer Simon Škrlec. Voor het bandgeluid maakt het allemaal weinig uit. Dat is al sinds de eerste release (de split Where is Your God Now…? uit 1990 met verder Gorefest, Acrostichon, Dead Head en Disfigure: als u nog een exemplaar hebt liggen kunt u er bij een verkoop een lekker avondje van uit eten) death metal zoals Nederlandse bands dat toch zo goed kunnen maken. Toen al en nu nog steeds. En Sinister is still going strong.

Niet alleen in Nederland, de band is met regelmaat in het buitenland te vinden en dan vooral in Zuid-Amerika. Volgend jaar staat een tour door Zuidoost-Azië op het programma (eerste halte: Dubai, Verenigde Arabaische Emiraten). Het maakt Sinister tot de ware vaandeldrager van de Dutch Death Metal en de band heeft een indrukwekkende catalogus opgebouwd (14 albums!) om op terug te vallen. Bij Zware Metalen volgen we de band vanzelfsprekend op de voet vanaf comeback-plaat Afterburner tot het meest recente Deformation of the Holy Realm. Benieuwd welke beukers morgen op het podium van P60 worden gebracht.

Links: