Razende storm Spite naar Dordrecht op 5 april

Weerwaarschuwing voor Dordrecht en omstreken: 5 april staat het Amerikaanse metal/deathcoregezelschap Spite op de planken van Bibelot. En dat belooft een heet avondje te worden. Met de Dedicated to Flesh Tour doet de band voor het eerst als headliner het oude continent aan, met in het kielzog druktemakers Bodysnatcher, Boundaries en Mouth for War.

Het titelloze debuutalbum van Spite kwam nog geen tien jaar geleden uit maar sindsdien gaat het snel met de heren. Vorig jaar nog maar trokken ze als opener voor Thy Art is Murder, Whitechapel en Fit For An Autopsy over de wereld, nu staan ze bovenaan de bill. De sterkste troeven van de band? De waanzinnig energieke liveshows en de strot van Darius Tehrani. Veel zangers van metal- of deathcorebands hebben indrukwekkende pijpen in hun lichaam verstopt, maar Tehrani is niets minder dan een beest.

Vrolijke flierefluiters zijn de mannen van Spite niet echt: de band behandelt graag thema’s als depressie, (zelf)moord en mentale problemen en is ook al geen fan van georganiseerde religie. De haat en woede zijn voelbaar tijdens de optredens én in de muziek, waar in de verte invloeden van zowel Slipknot als de Bay Area-thrash zijn te horen.

Het meest recente wapenfeit van de band is het album waar de tour naar is vernoemd. Dedicated to Flesh sloeg in als een bom op de Zware Metalen burelen:

Dit Dedication To Flesh veroorzaakt namelijk een explosie die zijn weerga niet kent. Wat een heerlijk geweld legt Spite hier op de mat zeg. Vanaf het begin tot het eind dient de luisteraar als vrijwillige boksdummy, terwijl het vijftal meedogenloos op je tekeer gaat. (..) Spite brengt met zijn vierde plaat een topper in het genre uit die verplicht beluisterd moet worden door iedere fan van metal- en deathcore.

Niet zo raar dus, die weerwaarschuwing voor het concert in Bibelot. Voor wie het aandurft zijn er nog kaarten te koop.

Links: