Physical Graffiti: eerbetoon aan Led Zeppelin in Amsterdam

Led Zeppelin op een podium in Amsterdam? Het zal er wel nooit meer van komen. Maar Q-Factory biedt 28 februari een podium aan the next best thing: de ultieme tributeband Physical Graffti

Physical Graffiti is al meer dan vijftien jaar een eerbetoon aan ‘s werelds beroemdste rockband. Gevestigd in Nederland, bouwde de band het afgelopen decennium een solide reputatie op, voornamelijk in de Nederlandse en Duitse clubscene in het afgelopen decennium. Met de komst van zanger Andrew Elt (ex-Sleeze Beez) in 2010, groeide de groep door naar het ultieme eerbetoon. Zijn klassieke gehuil en dynamische vocale lijnen klinken akelig nauwkeurig zoals op plaat. Onderschat verder gitarist Daniel Verberk niet: de man die de essentie van Jimmy Page’s gitaargeluid nabootst, met dezelfde versterkers, gitaren en effecten en dat levert een uiterst herkenbaar geluid op.

De Ier Dave Harrold, is net zo stil als John Paul Jones zelf. Maar zijn zware grooves en demonische baslijnen vloeien haast in een andere dimensie. Jan Gabriel lijkt dan misschien wel niet op John Bonham: spelen kan hij als de beste. Recentelijk is klaviervirtuoos Remco van Zandvoort toegetreden tot de band en met behulp van de authentieke geluiden van zijn Fender Rhodes, Hammond-orgel en Mellotron, kan nóg dieper worden ingegaan op het magische Led Zeppelin-oeuvre.

Het maakt Physical Graffiti tot een internationaal vermaarde band, die al honderden shows achter de rug heeft, waaronder in Nederland, Duitsland en Scandinavië, Zwitserland, Polen, Oostenrijk en Rusland. 28 februari komen alle Led Zeppelin-hits aan bod in Q-Factory in Amsterdam: Whole Lotta Love, Immigrant Song, Dazed and Confused en natuurlijk Stairway To Heaven…Er zijn nog kaarten te krijgen voor dit ultieme eerbetoon!

Links: