Morbidfest: het eigen feestje van I Am Morbid

Waar het voormalige deathmetalinstituut Morbid Angel aan het wankelen is geslagen met geannuleerde Europese tours en een matig ontvangen album, glorieert I Am Morbid: het vehikel dat oud-zanger/bassist David Vincent heeft opgezet om materiaal van de klassieke Morbid Angel-albums Altars of Madness, Blessed Are The Sick, Covenant en Domination (met stieken ook nog wat werk van Illud Divinum Insanus) te spelen. Deze wereldzet maakt de band een graag geziene gast in de Lage Landen, zoals op Dynamo Metal FestAntwerp Metal Fest en Alcatraz of gewoon in een club in Den Haag.

De vraag of I Am Morbid een tribute- of coverband of misschien wel een logische voortzetting van Morbid Angel is, is voer voor lange discussies, feit is dat de combinatie van klassiek Morbid Angel-werk en de strot van Evil D. een lust voor het oor van menig deathmetalliefhebber is. 4 mei staat het gezelschap op de planken van Neushoorn in Leeuwarden.

Gitarist Ira Black werd vlak voor de nieuwe tournee door het Oude Continent vervangen door Kelly McLauchlin (Pessimist, ex-Diabolic) maar dat is slechts een formaliteit. De basis is met Tim Yeung (drums, ex-Morbid Angel, ex-Aurora Borealis, ex-Pestilence, ex-Hate Eternal) en Bill Hudson (Circle II Circle, ex-U.D.O.) stevig genoeg.

I Am Morbid doet Neushoorn aan onder de noemer Morbidfest 2019, waarmee de band een eigen rondreizend mini-festival heeft opgezet. In het kielzog van de band die de nalatenschap van Morbid Angel levendig houdt, komen drie doorgewinterde gasten mee. zo meldt zich Vital Remains, dat al sinds 1988 christenen de stuipen op het lijf jaagt. Het laatste album dateert uit 2007, maar dat maakt het plezier er niet minder om. De band  heeft een speciale set rondom de eigen geschiedenis opgezet.

De dosis Duitse degelijkheid komt van Atrocity, dat ook al in 1988 het levenslicht zag en inmiddels tien albums en twee handen vol EP’s, singles en compilaties uitbracht. Speciaal voor Morbidfest 2019 komt de band met een set waarin de nadruk ligt op de laatste plaat Okkult II en de favorieten van de fans.

De avond wordt geopend door Sadist uit het zonnige Italië. Maar met zon, zee en strand heeft de muziek van dit gezelschap weinig te maken. Het laatste album Spellbound concentreert zich bijvoorbeeld op het leven en werk van meesterregisseur Alfred Hitchcock, waarbij in elk nummer en plot van een film terugkomt.

Er zijn nog kaarten te koop voor Morbidfest. Je vrienden van Zware Metalen geven ze natuurlijk ook weg!

Links: