Lekkere rock: gratis bij Metal Front Coevorden

Een begrip in Coevorden en ver daarbuiten: Metal Front Coevorden. Het popcollectief (jarenlang de thuisbasis voor het roemruchte Altar), organiseert met grote regelmaat metalfeestjes voor liefhebbers uit ieder denkbaar genre. De eerstvolgende, op 12 oktober, is zelfs gratis te bezoeken als twee lekkere rockbands afreizen naar Drente.

Headliner op zaterdag is  het Utrechtse Hardland. Een band met een bijzondere ontstaansgeschiedenis. Begonnen als een project van de zangers en multi-instrumentalisten Aeilko Venema en Paul Evers, bracht Hardland in 2017 een titelloos debuut uit, vol prettig melodieuze, alternatieve rock/AOR met invloeden uit de wave rock en powerpop uit de jaren ’80. Het succes van het eerste album deed Venema en Evers besluiten een tweede plaat op te nemen met een een echte band. Enter toetsenist Marco Kuiper, bassist Remi Riegel en drummer Eric Gijsen. Eerder dit jaar verscheen in deze bezetting In Control. Met pakkende melodieën, gevarieerde zang, fraaie keyboardpartijen en smaakvol gitaarwerk , werd de schijf zelfs opgepikt door rockzenders in de Verenigde Staten. Wie weet wat de toekomst brengt, maar voorlopig is Coevorden de eerste halte.

Breakpoint Nine heeft Groningen als thuisbasis en speelt ‘dirty rock ‘n roll’. De twee grootste invloeden van de band? Volbeat en Motörhead. Begonnen als vriendenclubje, hadden Siger (gitaar), Michiel (bas) en Ywe (drums) vooral lol, maar konden ze de onderlinge chemie niet lang over het hoofd zien. Met zanger Matthias (en zijn aan Scott Weiland denkende stem) erbij werd eerder dit jaar in een weekend de EP #NO opgenomen en zijn de mannen klaar voor meer.

Links: