Heavy Metal Maniacs Festival heeft line-up rond

Het jaarlijkse feestje voor de liefhebbers van old-school heavy metal heeft de line-up rond. Heavy Metal Maniacs Festival verwelkomt 20 en 21 oktober negen bands in de Amstelveense P60. Headliners zijn Omen en Nasty Savage

Dag 1

Omen is een heavy metal band uit Los Angeles, Californië, die in 1983 is opgericht door gitarist Kenny Powell. De band zette zich met de albums Battle Cry, Warning Of Danger en The Curse stevig op de Amerikaanse heavy metalkaart. Omen’s melodieuze en agressieve powermetalstijl was een inspiratiebron voor de thrashmetalscene. Küenring uit Oostenrijk is onderdeel van de nieuwe generatie heavy metal bands dat behoort tot de stroming New Wave of Traditional Heavy Metal (NWOTHM). Deze energieke jongelingen spelen in de stijl van Judas Priest, Exciter en Savatage en Küenring schuwt er ook niet voor om invloeden uit de classieke speed- en thrashmetal in hun nummers te verwerken.

Burning uit Groningen bestaat intussen tien jaar. De band heeft vorig jaar met Scourge of Humanity een ijzersterk album afgeleverd. Verwacht stevige gitaarriffs met een opzwepende en een soms rockend doomy ritme, dat wordt afgewisseld met melodieuze solo’s. Kortom: liefhebbers van oldschool heavy metal kunnen hun hart ophalen.

Dag 2

Nasty Savage is een power/thrashmetalband uit Florida. De band bracht in de jaren ’80 drie albums uit: Nasty Savage, Indulgence en Penetration Point en die zijn inmiddels stuk voor stuk cultklassiekers. Als co-headliner op Keep it True was Nasty Savage in 2008 een absolute hoogtepunt. De band is slechts zelden in Europa te zien en speelt nu zelfs een  exclusieve Europese show! Avenger is een NWOBHM-band uit Newcastle en leverde in 1984 met Blood Sports een absoluut topalbum af. The Slaughter Never Stops uit 2014 en Killer Elite uit 2018 lieten horen dat de band nog steeds alive & kicking is als het gaat om thrashy heavy metal.

Iets zuidelijker, in Londen, resideert Desolation Angels. Opgericht in 1981 is dit misschien wel de meest onderschatte New Wave of British Heavy Metal band uit het genre. De band laat pakkende melodieuze heavy metal horen, waarbij de nummers goed in elkaar zijn getimmerd. Recente albums zoals King en Burning Black kennen veel nummers waar hitpotentie in zit. Lord Volture is een Nederlandse heavy metal band die sinds 2010 door heel Europa aan de weg timmert. De high-pitched vocale prestatie van David Marcelis geven de explosieve rauwe heavy/power metal nog meer energie.

Razorblade Messiah uit Rotterdam is een oldschool thrashmetalband met inmiddels twee albums op de. De thrash metal van het gezelschap heeft ook raakvlakken met heavy metal en speed/power metal. Als het gaspedaal met snelle, vuige, stampende ritmes, wordt ingetrapt is een moshpit gegarandeerd. Xiron uit Duitsland trapt het Heavy Metal Maniacs Festival op 21 oktober af met meeslepende high-energy en high-speed heavy metal.

In 2019 spraken we de organisatie van het festival.

Links: