De perfecte Valentijnsdag met Arkhangelsk in Musicon

Valentijnsdag 2020 wordt een Valentijnsdag die je nog lang zal heugen. Geen bloemen, kaarten, bonbons of andere kleffe zaken, maar heerlijk brute metal. Gewoon bij Musicon in Den Haag, mede mogelijk gemaakt door Doc Holliday Metal Productions.

Het is namelijk het platenlabel Doc-Records van de metelpromotor die het debuutalbum uitgeeft van het Griekse Arkhangelsk: een nieuw blad aan de zwarte, dorre boom der Hellenistische metal. Debuutalbum Advent gooide hogen ogen op de Zware Metalenburelen en bandleider/gitarist/zanger Leonidas Mindridos vertelde er onlangs gepassioneerd over. Morgen, 14 februari wordt het plaatje gepesenteerd in Musicon in Den Haag.

Om mee te feesten is Icons of Brutality gevraagd, dat in 2013 met de release van Between Glory and Despair nog een ‘aardige binnenkomer’ werd genoemd. Inmiddels heeft de deathmetalmachine zich al lang een breed bewezen en met de vorig jaar verschenen EP Doctrines of Deceit overtuigden de mannen zelfs die ene redacteur bij Zware Metalen die afhaakt bij death metal!

De dodelijke thrashers van Mass Decline openen de feestelijke avond. Dikke kans dat er nieuw werk te horen is, want na de EP E.P. Bitches! uit 2016 ligt er nu eindelijk nieuw werk op de plank: in maart komt Demonic uit en kan de verovering van de wereld beginnen. Te beginnen in Den Haag. Op 14 februari. De beste Valentijnsdag ooit.

Links: