Amenra + Wiegedood + Yob = Living Gate. 6 februari in dB’s!

Het CV van de bandleden van Living Gate doet het water in de mond niet lopen, maar stromen. We noemen; zanger/gitarist Levy Seynaeve (Crouch, Wiegedood, Oathbreaker, ex-Amenra), gitarist Lennart Bossu (Amenra, Predatory Void, Oathbreaker), bassist Wim Sreppoc (Crouch, Wiegedood, Oathbreaker, ex-Amenra) en drummer Aaron Rieseberg (Norska, Yob). Samen maken ze death metal uit de oude doos. 6 februari staat het gezelschap in Utrecht.

De dwarsverbanden tussen de leden van Living Gate zijn legio, de liefde voor death metal uit de oude doos ook. Het is die liefde die de heren in 2020 samen een bandje op te zetten. Nog datzelfde jaar verscheen EP Deathlust en die werd juichend onthaalt op de burelen van Zware Metalen:

Strakke drums, diepe koolput grunts, wandelende baslijnen en innovatieve deathmetalriffs. Dat is het recept voor in de mixer of blender, juist dat is Living Gate.

We zagen de band vorig jaar nog in Deventer. Een volledig album is klaar en komt binnenkort uit via Relapse Records, de nieuwe nummers zijn al te horen op een korte tour die de mannen 6 februari naar dB’s in Utrecht brengt. Verwacht klassieke death metal (Morbid Angel, Suffocation, Death) met een vleugje hedendaags dodelijk materiaal (Tomb Mold, Blood Incantation).

De dinsdagavond wordt geopend door de smeerlappen The Witchfukker (vocalen, gitaar, bas) en The Mütilator (drums). Met hun Witchfukker maken ze naar eigen zeggen ‘horrid deathrash reigning form the cavernous depths of the underground’. Black/speed/thrash over verkrachtigen, mutilatie, geweld en alcohol. Officiële platen zijn er niet, alleen maar demo’s. En een VHS (!) met opnames uit de oefenruimte. In oplage 18 stuks. Dát is de grond onder de ondergrond!

Er zijn nog kaartjes voor het concert van Living Gate en Witchfukker in dB’s in Utrecht. Maar je vrienden van Zware Metalen geven ze natuurlijk ook weg!

Links: