Living Gate – Deathlust

Wat krijg je als je Suffocation, Morbid Angel en wat Cannibal Corpse mixt in de blender? Juist, Living Gate. Wat krijg je als je Yob, Amenra, Wiegedood en Oathbreaker mixt in de blender? Juist, Living Gate. Wat krijg je als je Levy Seynaeve, Aaron Rieseberg, Wim Coppers en Lennart Bossu in de blender stopt en mixt? Juist, ook Living Gate.

Ik stel me soms de vraag, als ik dat allemaal lees, kunnen al die gozers nog de tijd vinden om kwaliteitsvolle metal af te leveren? Rennen ze zich niet wat voorbij? Om alle onduidelijkheid meteen weg te werken, Living Gate levert kwaliteitsvolle death metal af in het straatje van de bovenstaande bands, met een goede en strakke productie. Jammer dat het geheel al afklokt op ongeveer achttien minuten. Nummers als Deathlust of Heaven Ablaze blazen direct alle oorprut uit je gehoorgang en als de taco’s en chippie’s van gisterenavond nog op je maag liggen, komen ze er zeker uit. Strakke drums, diepe koolput grunts, wandelende baslijnen en innovatieve deathmetalriffs. Dat is het recept voor in de mixer of blender, juist dat is Living Gate.

Lekker kort, vettig plaatje vol kwaliteitsvolle death metal uit de oude doos. Op naar een volledige langspeler. Of je kan ook zeggen, even afwachten of deze kerels niet nog ergens een projectje of band verstopt hebben waarvan we nog niks weten.

Label:

Relapse Records, 2020

Tracklisting:

  1. The Delusion Of Consciousness
  2. Roped
  3. Deathlust
  4. Heaven Ablaze
  5. Living Gate

Line-up:

  • Aaron Rieseberg – Basgitaar
  • Lennart Bossu – Gitaar
  • Wim Coppers – Drums
  • Levy Seynaeve – Gitaar, zang

Links: