Amoras: metalband met inspiratie uit Suske en Wiske

Gardavu! Zo heet de eerste single van Amoras, een nieuwe metalband die zijn inspiratie haalt in de stripwereld. Meer specifiek in de verhalen van Suske en Wiske. Wie er achter de groep schuilgaat, is voorlopig een groot mysterie. Het doek valt op 14 mei tijdens een showcase in De Singer in Rijkevorsel, maar Zware Metalen kon zanger K. Rimson toch strikken voor enkele snelle vragen, totdat de verbinding wegviel.

Amoras maakt stripmetal. Hoe zijn jullie op dat idee gekomen?

Alle bandleden zijn grote fans van Suske en Wiske. Ons repetitiekot ligt vol met strips en onze gitarist verzamelt originele prenten. Heel wat metalheads zijn ook gek op strips. Een verzameling cd’s en vinyl gaat niet zelden gepaard met een grote verzameling strips. En zeg nu zelf: veel metalhoezen zien er toch uit als een stripalbum?

Gardavu! is de eerste single van Amoras. Waar gaat het nummer over?

Gardavu! vertelt het verhaal van de Zwarte Madam, een vreselijke heks die zich probeert te wreken op de mensheid die banger is van atoomwapens dan van echte spoken en geesten. Ze dook voor het eerst op in 1949, maar keert nog een paar keer terug in andere verhalen van Suske en Wiske. De Zwarte Madam is even iconisch als Eddie, de mascotte van Iron Maiden. En naar het schijnt is ze volop haar comeback aan het voorbereiden.

Het enige beeld dat van het geheimzinnige Amoras bekend is, is deze tekening

Wie is jouw favoriete personage in Suske en Wiske?

Dat moet toch Jerom zijn. Staalhard, maar met een peperkoeken hartje.

En wie is de ultieme slechterik?

Moet ik daar nog een tekening bij maken?! (bulderlach)

Op 14 mei geeft Amoras zijn eerste concert. Wat kunnen bezoekers verwachten?

Een groot spektakel, met brandende… ho, ik rijd een tunnel in!

Hallo? K. Rimson, hallo?

………

Benieuwd naar het eerste optreden van Amoras? Je vrienden van Zware Metalen geven er kaartjes voor weg