Scarlet Stories debuteert in september

Op donderdag 19 september ziet het debuutalbum Necrologies van de Nederlandse zeskoppige dark prog rock-metal band Scarlet Stories het levenslicht. De geboorte van Necrologies (vertaald: necrologieën – ofwel overlijdensbericht; een levensbeschrijving van een overleden persoon zoals deze vlak na zijn dood verschijnt in een tijdschrift of dagblad) staat in paradoxaal contrast met de thematiek en (bloed)rode draad van deze eerste langspeler: verhalen over de dood.

Op donderdagavond 19 september 2019 wordt het nieuwe album integraal uitgevoerd tijdens de release party in Willem Twee Poppodium in Den Bosch. De support act voor die avond wordt binnenkort bekendgemaakt.

Zangeres Lisette van den Berg: “’Necrologies’ is een ode aan alle dieren en mensen die geleden hebben of gestorven zijn door de hebzucht van anderen. Het is een erkenning van hun strijd, pijn of onschuld. De songs vertellen over hun lijden of over hun doodsoorzaak. Ze laten de duistere kant van de mensheid zien en gaan over emoties, onrecht, moord maar ook over schoonheid. Geschreven om tot nadenken aan te zetten en live dramatisch uitgevoerd. Het ene moment fragiel en rustig, het andere moment intens en rauw.”

Bekijk hier alvast de video van het door Jules Verne geïnspireerde nummer Vingt Mille Lieues Sous Les Mers.

 

Link:

Scarlet Stories