Ontwikkelingen bij Slipknot

Er is van alles aan de hand in het kamp van Slipknot. In het kort: percussionist Shawn ‘Clown’ Crahan is niet mee op tour, toetsenist Craig Jones lijkt uit de band en er is een EP uitgebracht. 

Het bericht dat Shawn ‘Clown’ Crahan niet mee is op de tour die zijn band 13 juni naar Ziggo Dome in Amsterdam en 17 juni naar Graspop Metal Meeting brengt, kwam vlak voor de start van de tour. Clown laat weten thuis te zijn wegens medische problemen bij zijn vrouw. Donderdag verscheen op de social media-kanalen van de band dat Slipknot en toetsenist Craig ‘133’ Jones uit elkaar zijn. Enkele uren later werden de berichten weer verwijderd en verscheen onderstaande foto, zonder verdere uitleg.

Degene die achter het masker verborgen gaat, is inmiddels al achter het toetsenbord gesignaleerd tijdens het eerste concert in Zwitserland. Als Jones daadwerkelijk geen onderdeel meer uitmaakt, is er opnieuw een lid van de groep muzikanten weg die jarenlang schuil gingen achter slechts een nummer. Jones had #5 en speelde op alle albums tot nu toe.

Totaal onverwachts verscheen er vandaag een EP van de band, vernoemd naar het openingsnummer van de laatste plaat The End, So Far: Alderall. Op de EP staan louter alternatieve versies van het nummer.

Link: