Machine Head blikt vooruit op nieuwe album

Machine Head laat opnieuw alvast een nummer van het komende album horen. Unhalløwed komt live uit de studio:

[13-4-2022]:

Vier jaar na het zwaar teleurstellende Catharsis, kondigt groove/thrashmetalband Machine Head een nieuw album aan: Øf Kingdøm and Crøwn

De tiende van de band rond Robb Flynn is een conceptalbum met dertien nummers dat zich afspeelt in een futuristische woestenij. De kern van het verhaal is gebaseerd op twee hoofdpersonen. Hoofdrolspeler Ares verliest Amethyst, de liefde van zijn leven en gaat op moorddadige wijze tekeer gaat tegen de verachtelijke sekte die verantwoordelijk is voor haar moord. Het tweede personage, Eros, verliest zijn moeder verliest aan een overdosis drugs en radicaliseert in de nasleep. Hij neemt het leven van Amethyst. De teksten beschrijven hoe de levens van de personages met elkaar verweven zijn.

Robb Flynn zegt erover: ‘Dankzij mijn twee tienerjongens is mijn familie geobsedeerd geraakt door deze geweldige Japanse anime-serie genaamd Attack On Titan. Het concept van het album is losjes geïnspireerd door de serie in die zin dat er in de verhaallijn geen “goed” of “slecht” persoon is: beide personages geloven dat ze het juiste doen zoals het van toepassing is op hun wezen. Maar vergis je niet, beiden plegen daden van pure wreedheid en kwaad. Het openingsnummer Slaughter the Martyr is in feite het oorsprongsverhaal van Ares.’

Gauw kijken dan maar (al is de videoversie meer dan de helft korter in lengte dan het nummer dat op de plaat zal verschijnen):

Øf Kingdøm and Crøwn komt 26 augustus uit in allerlei formaten. De tracklist is als volgt:

 1. Slaughter the Martyr
 2. Chøke on the Ashes of Your Hate
 3. Becøme the Firestørm
 4. Øverdøse
 5. My Hands Are Empty
 6. Unhalløwed
 7. Assimilate
 8. Kill Thy Enemies
 9. Nø Gøds, Nø Masters
 10. Bløødshøt
 11. Røtten
 12. Terminus
 13. Arrøws in Words from the Sky

Een tour met Amon Amarth is al aangekondigd en doet 2 oktober Amsterdam aan (AFAS Live) en 21 oktober Brussel (Vorst Nationaal).

Link: