Laatste keer Eddie and the Hot Rods in Nederland

Het Rotterdamse popoodium Baroeg geeft donderdag 11 oktober waarschijnlijk de laatste keer de mogelijkheid een legendarische band aan het werk te zien. Eddie and the Hot Rods stoppen volgend jaar met toeren. De legendarische punkband (die nooit een fysieke Eddie in de gelederen heeft gehad) is van bouwjaar 1975 en onderging talloze bezettingen (en was zelfs nog actief als The Rods), met één constante factor: zanger Barrie Masters.

De Sex Pistols stond nog eens in het voorprogramma van Eddie and the Hot Rods en de mannen scoorden zelfs een top 10-hit met Do Anything You Wanna Do. Het ook al niet kinderachtige The Damned werd zelfs opgericht door leden van Eddie and the Hot Rods.

Nu is de koek echter op en onder de noemer Done Anything We Wanna Do, neemt de band afscheid van het eigen publiek met een tour door Engeland en een oversteek naar Duitsland voor drie optredens en een stop in Rotterdam. In 2019 is er alleen nog een supporttour met Stiff Little Fingers door Engeland, Schotland en Wales.

Er zijn nog kaartjes voor 14 euro! Headline Maniac (bestaande uit leden van Eddie and he Hot Rods) is de headliner. De avond wordt geopend door Bunker OESO.

Links: