Het beest in Fleddy Melculy

Na Stop!, De wereld is wondermooi en De Hel Niet Gezien, deelt Fleddy Melculy een vierde single van de aanstaande plaat. De hymne Beest kan hieronder worden beluisterd. Op Sabbath Fleddy Sabbath is het echter nog wachten tot 13 maart.

 

[18-01-2020]

In afwachting van het op 13 maart te verschijnen album Sabbath Fleddy Sabbath, licht Fleddy Melculy wederom een tipje van de sluier op. De single De Hel Niet Gezien kan hieronder worden beluisterd. Aanschouw eveneens de bijhorende muziekvideo.

Frontman Jeroen Camerlynck over de nieuwe single:

“Ik had de tekst van De Hel Niet Gezien geschreven en dacht eerst dat het niet iets voor Fleddy Melculy was. Ik liet het aan de kant liggen, maar geleidelijk aan – terwijl de plaat vorm kreeg – groeide het idee dat de song wél een plaats kon krijgen tussen de rest. Er is uiteindelijk niet lang getwijfeld om de song op de plaat te zetten, maar wel aan het feit of we de track ook naar voor zouden schuiven en aandacht geven. Ik was daar pas zeker van toen de andere bandleden me het gevoel gaven dat ze zelf ook in de song geloofden. De eerste keer dat we De Hel Niet Gezien aan ons label lieten horen, was hun reactie ook duidelijk: hier moeten we iets mee doen. Ik bekijk het als een eerbetoon aan iedereen die we zijn verloren. Op een mooiere manier kunnen we dit niet doen, denk ik.”

 

[02-12-2019]

Fleddy Melculy heeft een tweede video uitgebracht dat een plek krijgt op het derde album van de band, Sabbath Fleddy Sabbath. Hier is De wereld is wondermooi, opgenomen met Aborted‘s Sven DC:

 

[17-10-2019]

De Vlaamse Nederlandstalige metal/hardcoreband Fleddy Melculy heeft een nieuwe video! Kijk naar Stop!

Volgend jaar trekken de heren Melculy, Balt, Blue, Rosarch en Revy gaan volgend jaar ook weer de nodige clubs af:

 

Link:

Fleddy Melculy Facebook