Dokk’em Open Air vuurt vijf aankondigingen af

De organisatie van het geliefde, terugkerende festival Dokk’em Open Air is klaar om vijf nieuwe bands aan te kondigen. De lokale scene wordt vertegenwoordigd door MaYaN, For I Am King en Evil Invaders. Het Zweedse Enforcer en Darkane zijn ook van de partij, waarbij de laatste band met een speciale show komt die draait om het twintigjarige bestaan van het debuutalbum Rusted Angel.

Daarmee is de organisatie nog niet klaar, want er wordt ook nog gezocht naar een Friese, Groningse of Drentse band die het evenement wil openen. Lokaal talent kan zich aanmelden door voor 17 februari een bandbio en muziek te sturen naar mijnband@dokkemopenair.nl. Een aantal weken later zal de uitslag bekend gemaakt worden.

[17-12-2018]

Afgelopen weekend stond Cradle Of Filth nog te spelen tijdens het Freeze Festival in Leeuwarden, nu heeft het alweer een volgende show ingepland in de Friese provincie. Gewoontjes zal het optreden niet zijn, aangezien de gotische blackmetalband het inmiddels twintigjarige album Cruelty And The Beast integraal zal opvoeren. Ook bevestigd zijn DOOL en Insanity Alert. Dat levert tezamen de volgende poster op:

[16-11-2018]

Daar is dan de afsluiter van de zaterdag van Dokk’em Open Air: King Diamond zal voor een exclusieve festivalshow naar Dokkum trekken. Ook de powermetalband Demons & Wizards (met leden van Iced Earth en Blind Guardian) sluit zich aan bij het festival.

[02-10-2018]

Twee jaar hebben we het zonder Dokk’em Open Air moeten doen, maar nu keert het hardste festival van de Friese Elfstedenstad terug! 28 en 29 juni 2019 is het zover en er zijn gelijk drie namen bekendgemaakt: Cannibal Corpse, Pestilence en Vivaldi Metal Project. Er moeten nog zo’n zeventien bands aan de line-up worden toegevoegd aan de line-up van het festival dat plaatsvindt aan de Parklaan in Dokkem. Liefhebbers weten dan genoeg: daar vonden ook de edities van 2014 en 2015 plaats. Verwacht verder weer de gebruikelijke voorzieningen: biergarten, camping, party stage en meer van dat soort vrolijke zomerse zaken.

Links: