Complexity Fest 2019 moet laatste wijzigingen maken

Zoals haast ieder festival heeft Complexity Fest te kampen met een aantal afzeggingen op het laatste moment. Eerder heeft Loathe af moeten zeggen, dat vervangen werd door The Algorithm. Vandaag hebben we geleerd dat David Maxim Micic niet kan komen spelen door een knieblessure. De Noorse progmetalband Dreamarcher treedt aan ter vervanging, maar neemt de plek van Four Stroke Baron in de derde zaal in, en Four Stroke Baron zal de originele plek innemen van David Maxim Micic in de hoofdzaal. Snappen we het nog? Het nieuwe tijdschema ziet er zo uit.

Vergeet niet dat Zware Metalen kaartjes weg mag geven voor dit unieke festival. Meedoen kan tot 13 februari.

[04-02-2019]

Er kan gepuzzeld worden voor Complexity Fest 2019 dat op 16 februari in Het Patronaat te Haarlem plaats zal vinden, want het tijdschema is zojuist bekendgemaakt. Alleen de tweede en derde zaal hebben overlap.

[16-01-2019]

De line-up van het festival was al af, maar we hadden nog een opwarmfeestje tegoed van de organisatie van Complexity Fest. Op vrijdag 15 februari, de dag voor het festival dus, zullen LLNN, Bear en Hibabushka de akoestiek van de Patronaat-zaal komen testen. Entree is gratis voor kaarthouders van het festival, voor anderen kost een kaartje tien euro. Daar houdt het niet op, want er zal ook een distro zijn van Pelagic Records, een vraag-en-antwoord-sessie met een aantal bands die op Complexity Fest spelen, een kraam van gitaarbouwer Artistides en een expositie van festivalkunstenaar Tom Hamel. Genoeg reden om vroeg naar Haarlem te trekken dus!

[22-12-2018]

Voor het verstrijken van het kalenderjaar heeft Complexity Fest nog even snel de line-up afgerond. In positief opzicht zijn Loathe, Møl, The Physics House Band, 22 en Fire Walk With Us geboekt. Ook zal er een pre-party plaatsvinden in het Patronaat op vrijdag 15 februari, de avond voor het daadwerkelijke festival. In negatief opzicht heeft Sectioned af moeten zeggen en zal Shining toch niet de moderne klassieker Blackjazz integraal op komen voeren. Naar eigen zeggen heeft de band door onvoorziene productiemoeilijkheden te weinig tijd om het album integraal in te studeren.

[10-12-2018]

We hadden het bijna over het hoofd gezien, maar Complexity Fest 2019 heeft recentelijk ook haar line-up uitgebreid. Onlangs concludeerde redacteur Michel aan de hand van een optreden van Zeal & Ardor in Poppodium 013 dat het nog altijd goed gaat met de duivel, en de befaamde gospelbluesblack zal dat nogmaals komen bewijzen in Patronaat op 16 februari als afsluiter van het festival. Ook Conjurer (wiens nieuwste plaat een dikke score van ons kreeg), Sectioned, David Maxim Micic, Letters From The Colony en Inferum zijn geboekt. Meer namen volgen later.

[10-09-2018]

Op 16 februari 2019 is Complexity Fest wederom van de partij in Patronaat te Haarlem. Zojuist is de eerste aankondiging gedaan, en het is meteen raak. Zo speelt het Noorse Shining de moderne klassieker Blackjazz integraal. Dit is niet onderdeel van een reguliere tour van Shining, maar echt een exclusieve vertoning op Complexity Fest! Daarbij voegt zich het post-metalcollectief The Ocean, dat een aantal maanden geleden in Doornroosje nog een vernietigende indruk achterliet. Tussen de kleinere namen kunnen we echter ook nog een aantal krenten vinden. Wat te denken bijvoorbeeld van de ongrijpbare grap die The Armed is, de band die met Only Love wellicht het meest eigenaardige album van 2018 heeft gemaakt? Klone, PinioL en Lotus Eater ronden de eerste aankondiging af.

Kaartjes voor de vroege vogels zijn meteen in de verkoop gegaan voor de aantrekkelijke prijs van 29.90 euro. Daarna zullen tickets 39.00 euro gaan kosten, dus tel uit je winst!

 

Links: