Brainstorm Festival maakt line-up rond

Ook in 2022 staat Brainstorm Festival weer op het programma. Gigant in Apeldoorn is 4 en 5 november het decor van het cultureel metalfestival met naast concerten een bierproeverij, een theaterprogrammering met interviews en akoestische optredens, een expositie en een metalmarkt.

Eerst nog even op vakantie, daarna kan de blik op Brainstorm Festival. De organisatie heeft de line-up rondgemaakt. Als laatste bands zijn toegevoegd: Fallen Sanctuary en VRS:NSMV. Eerder waren al headliners als Firewind, Swallow The Sun en Scar Symmetry bekend gemaakt.

Het Duits/Oostenrijkse gezelschap Fallen Sanctuary doet misschien niet direct een belletje rinkelen, totdat duidelijk wordt dat dit de nieuwe band is van zanger Georg Neuhauser (Serenity, Warkings) en Marco Pastorino (zanger/gitarist van Temperance). Verwacht meerstemmige power-metal van hoog niveau. Fallen Sanctuary doet zowel een show op de mainstage als in de theaterzaal.

Ook VRS:NSMV, het zij-project van pianist Nacht van de Duitse blackmetalband Opus Irae, is vastgelegd voor de theaterzaal. Verwacht een donker, klassiek pianoconcert waarbij je even kunt relaxen in heerlijke theaterstoelen. Een mooi rustmoment tijdens het festival en tegelijk verrassend en spannend.

De dagindelingen voor Brainstrom zijn als volgt:

Vrijdag 4 november:

Scar Symmetry, Signum Regis, Wytch Hazel, Vetrar Draugurinn

Zaterdag 5 november:

Firewind, Swallow The Sun, Sleeping Romance, Iotunn, Fallen Sanctuary, Sáwol,  VRS:NSMV

[26-5-2022]:

Melancholic post-doomband Vetrar Draugurinn is vastgelegd voor Brainstorm Festival. Het gezelschap met (ex-)leden van onder meer Morning, Pilgrimage, Stream of Passion, Autumn, Acrid en Dystopia opent het festival op de vrijdagavond.

[31-3-2022]:

Weer meer bands voor Brainstorm Festival! Uit Zweden komt over: Scar Symmetry. Het laastste album, The Singularity (Phase I: Neohumanity), van de melodieuze deathmetalband stamt alweer uit 2014 dus wellicht krijgen we in Apeldoorn alvast werk van Phase II te horen. Verder schuift aan: Signum Regis uit Slowaijke voor een lekkere bak powermetal. Nieuwe zanger Jota Fortinho uit Brazilië komt ook mee.

[28-03-2022]:

De organisatie van Brainstorm Festival heeft weer een greep in de bak kwaliteitsmetalbands gedaan en komt met twee nieuwe namen op de proppen. Verwacht in november de progressieve deathmetalband Iotunn. De Denen zagen eerder een Europese tour met Arcturus in het water vallen, maar komt wel naar Apeldoorn. Daar krijgen de heren gezelschap van symfonische metalband Sleeping Romance uit Italië, dat nieuwe zangeres Lina Victoria én een nieuw album zal presenteren.

[1-3-2022]:

Er zijn drie bands bekendgemaakt voor de 2022-editie, waarvan één er gelijk headliner zal zijn. En dat is Firewind, de powermetalband rond gitaarvirtuoos Gus G. Verder present: doommetalgezelschap Swallow the Sun en Wytch Hazel, dat NWOBHM in een nieuw jasje brengt en voor het eerst in Nederland te zien is.

De verkoop van early bird tickets is begonnen en loopt tot 20 maart. Lees ook onze vooruitblik op de editie van vorig jaar.

Links: