AC/DC weer op tour: 5 juni in Amsterdam, 9 augustus in Dessel

De iconische Australische rockband AC/DC trekt er weer op uit. Deze lente en zomer worden een aantal Europese landen aangedaan Het gezelschap staat 5 juni in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam en 9 augustus op het festivalterrein van Dessel.

20 augustus 2016 eindigde de laatste tour van AC/DC, toen nog er promotie van het voorlaatste album, Rock or Bust uit 2014. In oktober vorig jaar stond de band op het exclusieve Power Trip-festival in de Verenigde Staten en komende tijd wordt dus Europa aangedaan voor de Power Up-tour: in 2020 zag immers de meest recente plaat, Power Up, het levenslicht.

De bandbezetting van AC/DC voor de concerten ziet er als volgt uit:

  • Brian Johnson -vocalen
  • Angus Young – gitaar
  • Stevie Young – gitaar
  • Chris Chaney – bas
  • Matt Laug – drums

Chris Chaney vervangt Cliff Williams die na de laatste tournee al aangaf niet meer de wereld over te willen trekken. De Amerikaan is vooral bekend van zijn werk met Jane’s Addiction maar heeft ook gewerkt met onder meer Alanis Morissette, Joe Satriani, Slash, Cher, Meat Loaf en Rob Zombie. Matt Laug was vorig jaar als present op Power Trip en werkte eerder met onder meer Alanis Morissette, Slash’s Snakepit en Alice Cooper. Het is niet bekend waarom de drummer van Power Up, Phil Rudd, niet present is maar aangenomen wordt dat dat te maken heeft met juridische problemen uit het verleden.

De voorverkoop voor de concerten begint 16 februari. Volgens de geruchten moet u voor een kaartje in Dessel rekenen op 159 euro. Het goedkoopste ticket in Amsterdam is 84 euro.

Links: