AC/DC bereidt zich voor op Power Trip

AC/DC is aan het repeteren voor de show op Power Trip en heeft daarvoor laten weten dat bassist Cliff Williams (73) gewoon van de partij is. Voor de positie van drummer is Matt Laug ingeschakeld. De 55-jarige Amerikaan is vooral bekend vanwege zijn werk voor Alanis Morissette, Alice Cooper en Slash’s Snakepit. Waarom de slagwerker van het zoveel albums, inclusief het laatste – Phil Rudd – niet van de partij is, is niet bekendgemaakt. De aanname is dat dat te maken heeft met juridische problemen van een kleine tien jaar geleden.

Opmerkelijk genoeg is Chris Slade daarmee gepasseerd. De laatste tournee die de van oorsprong Australische groep ondernam en in 2016 werd afgesloten, was met de Welshman achter de trommels.

[17-7-2023]:

Ozzy Osbourne zal toch niet op het podium staan van het exclusieve Power Trip-festival dat later dit jaar plaatsvindt in Californië. Voor de aan Parkinson lijdende zanger komt het optreden in oktober te vroeg en ‘is hij te trots om zittend een show te geven’. Voor de vervanger is niet heel hard gezocht: Judas Priest.

Het festival is overigens nog niet uitverkocht en dat zal ongetwijfeld met de toegangsprijzen te maken hebben. Een kaartje voor 599 dollar geeft je alle dagen toegang tot het sta-gedeelte achter de pit en de zitplaatsen. Zitplaatsen doen tussen de 799 en 4,375 dollar, een plekje in de pit kost 1,599 dollar. Exclusief bijkomende kosten uiteraard.

[31-3-2023]:

Het klinkt haast als een 1 aprilgrap, maar dat is het niet. 6, 7 en 8 oktober wordt er op een polo-club in Indio in de Amerikaanse staat Californië een podium neergezet. Per dag worden er twee bands verwacht. Dit zijn ze:

Ja, dat lijkt dus een poster die bij wijze van grap door iemand in elkaar is gezet, maar het is dus helemaal juist. Meest opvallend is natuurlijk de line-up op zaterdag: het laatste concert van AC/DC was op 20 september 2016. Ozzy Osbourne sloot 31 december 2018 zijn actieve tourleven af. De Britse zanger wil nog wel losse optredens geven. Dat deed hij bijvoorbeeld in augustus en september vorig jaar, al waren het toen twee nummers.

Terug naar nu. Kaartjes voor het mini-festival gaan weg vanaf 599 dollar (toch al gauw 552 euro, wat eigenlijk nog best een redelijke prijs is voor zes losse concerten van deze bands) voor de drie dagen, exclusief onkosten. Het festivalterrein wordt overigens vaker gebruikt voor muziekevenementen. In 2016 meldden zich het zestal Bob Dylan, The Rolling Stones, Paul McCartney, Neil Young, Roger Waters en The Who. Verder is het al jaren de locatie voor Coachella Valley Music and Arts Festival.

Link: