A Pale Horse Named Death brengt melancholie naar Rotterdam

A Pale Horse Named Death is ondertussen een constante factor op het gebied van goth metal. De band is het geesteskind van ex-Life Of Agony-drummer Sal Abruscato. Hij zet de drums opzij voor A Pale Horse Named Death en pakt in plaats daarvan de microfoon en de gitaarpick op. Abruscato is samen met zijn bandleden op tour door Europa met een stop in de Baroeg.

Voordat de darkmetalband uit New York het podium betreedt, is het Molybaron dat het startschot geeft. De hard rock van de Franse rockers past misschien niet direct bij de melancholische vibe van de hoofdact, maar brengt iedereen op ‘werktemperatuur’. Een welverdiend applaus is wat ze terugkrijgen als ze na iets meer dan een half uur het podium overdragen aan A Pale Horse Named Death.

Maar nu gaan de lichten uit en de versterkers aan. A Pale Horse Named Death begint met een ‘oldie’ in zijn set. To Die in Your Arms toont meteen aan dat deze avond gewijd is aan duisternis en melancholie. Een setlist van veertien nummers weerspiegelt alle releases van het kwintet uit Brooklyn en het is Killer By Nights dat een avond van somberheid en melancholie afsluit. Na 90 minuten stapt iedereen de Rotterdamse avond in. Een koude nacht die je net als het concert de rillingen geeft. Markus Wiedenmann maakte onderstaande foto’s.

Molybaron

A Pale Horse Named Death

Fotos:

Markus Wiedenmann Photography (Instagram)

Datum en locatie:

30 september 2019, Baroeg, Rotterdam

Link:

Baroeg