Thronum Vrondor – Ichor (The Rebellion)

Soms sta je voor je platenkast en vraag je je af of je niet al wat platen van een band in je collectie hebt zitten, zeker wanneer er een nieuwe release op je bureau beland. Beide releases van het Belgische Thronum Vrondor uit 2006 Vrondor I: Epitaph of Mass Destruction en uit 2008 Vrondor II: Conducting the Orchestra of Evilsteken dus wel degelijk in die bewuste platenkast. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat het ook al weer jaren geleden is dat ik er nog naar geluisterd heb. Ik heb ze beiden opgediept en ze ook een spreekwoordelijke draaibeurt gegeven om weer helemaal mee te zijn. Kom op met die nieuwe!

Die vocalen… een tijdje geleden dat ik nog zo’n beestig goeie keelgeluiden heb gehoord, misschien op de laatste platen van Mgla of Over the Voids… Die bas eenvoudig maar oh zo efficiënt. Die gitaren ijzig, scherp dan weer krachtig, of snel melodisch dan weer dissonant. Die drum snel en accuraat dan weer ritmisch, simpel en dodelijk. Nummers zoals het titelnummer Ichor (The Rebellion) maar ook Vision Of The Seven Tombs zijn krachtige blackmetalsongs. De sfeer op het album doen me wat aan Merrimack dan weer aan VI denken. Laten we wel wezen zo magnifiek als het album De Praestigiis Angelorum van VI is deze plaat niet… maar kom, een verwijzing ernaar kan ook al tellen.

Deze nieuwe release valt ook op qua productie, toch stukken beter dan de vorige. Wat misschien geen verrassing mag zijn. Blijkbaar draait SvN, die instaat voor de hellekrochtige vocalen, aan de knoppen. Het artwork is van Chileense handen namelijk Fenomeno Design die reeds designs afleverde voor onder andere Demonical, Barshasketh, Hungers en de split Blut Aus Nord/Ævangelist… manman, stuk voor stuk pareltjes! Ook het artwork voor Ichor (The Rebellion) is machtig, ondergronds en staat vol occulte symboliek.

Eerlijk gezegd lang geleden dat ik nog zo een majesteuze, retegoeie black metal plaat uit mijn vaderland gehoord heb.

Score:

85/100

Label:

Pulverised Records, 2019

Tracklisting:

 1. The Well
 2. A Symbol Of Acrimony
 3. Ceremony Of Atonement
 4. Ichor (The Rebellion)
 5. Diety
 6. …And Then The Fall
 7. Vision Of The Seven Tombs
 8. Doom Upon Doom
 9. The Last Specs Of A Dying Light

Line-up:

 • Vrondor – gitaar, bas
 • Crygh – drum
 • SvN – zang

Links: