Over The Voids – Over The Voids

Over The Voids is het solo-project van The Fall, onder andere (live)bassist bij Mgla en nog een handvol andere bands, zoals Clandestine Blaze en Arachos. Nu gaat hij solo met zijn eerste full-length, eenvoudig genaamd Over The Voids.

Na het uitbrengen van de single Never Again Will They Hunger, is er nu dus een compleet album met vier nummers. Met bijna een kwartier op de klok is Battle of Heaven daarvan verreweg het langste nummer. Hierin zijn duidelijk invloeden te horen van de vorige bands waarin The Fall heeft gespeeld. En dat is helemaal niet erg, want die klinken ook prima. Wat wel jammer is, is dat er niet veel variatie is in de riffs. Zoals in het laatste deel van Battle of Heaven, waarbij je getrakteerd word op een sombere riff die vier minuten doorgaat en dat is eigenlijk nèt wat te lang. De rest van de nummer zijn een stuk korter en ook iets minder spannend om naar te luisteren. Meer akoestische stukken dan nodig en minder variatie. Het laatste nummer maakt dit echter grotendeels weer goed, Never Again Will They Hunger is dan ook het nummer dat er écht uitspringt op dit album.

Een prima debutplaat voor The Fall al met al. Wel zijn er een aantal punten die niet terug hoeven te komen op en eventueel volgend album, zoals de akoestische delen. Maar muzikaal is het zeker niet slecht en is te horen dat The Fall wel raad weet met zijn instrumenten.

Score:

75/100

Label:

Nordvis Productions, 2017

Tracklisting:

  1. Battle of Heaven
  2. Ghosts Lay Eggs
  3. Prophet Of The Winter
  4. Never Again Will They Hunger

Line-up:

  • The Fall – Alles

Links: