Of Feather and Bone – Bestial Hymns of Perversion

Of Feather and Bone is een vrolijk gezelschap uit het Amerikaanse Denver, Colorado. De tweede boreling wordt uitgebracht door Profound Lore, een label dat bij mij hoog aangeschreven staat. Dus ondanks dat ik deze band niet kende, was bij de combinatie death metal en het label mijn interesse gewekt. Als we even verder zoeken, zien we dat de band al sinds 2012 actief is en eerder hardcore en powerviolence speelde onder dezelfde naam.

Hier echter geen hardcore, maar death metal zoals Bolt Thrower het speelt, met een scheut Nails. Dat resulteert in een plaat die beukt als een malle en aankomt als een perfect geplaatste, rechtse hoek. De sfeer is perfect voor dit album en lijkt enorm op degene die Spectral Voice vorig jaar wist neer te zetten. Dus denk ook hier aan een vet, blubberig en organisch geluid, waarbij de riffs diep en laag gaan. Over het geheel genomen houden de mannen wel het tempo op gang en hier verraden ze dan toch die herkomst uit een ander genre. De zanger bedient zich van een diepe, hese brul die soms uitmond in een scream, zoals dat ook gebeurt bij bijvoorbeeld Nails. De drummer weet een solide basis te leggen en legt voldoende variatie in zijn spel om het meer dan interessant te houden.

Ik kan hier honderduit over aangebrachte variaties gaan praten, maar uiteindelijk is het gewoon de overrompelende kracht van het geheel dat zo’n indruk weet te maken. Een heerlijk naargeestige sfeer, gegoten in een meer dan uitstekende deathmetalplaat en dat is uiteindelijk hoe ik ze het liefst heb.  Enige minpunt is de geringe speelduur, met deze kwaliteit had daar zeker tien minuten bij gemogen. Blind aanschaffen als de andere gedropte namen je aanspreken.

Score: 

86/100

Label:

Profound Lore, 2018

Tracklisting:

  1. Repulsive Obscurity
  2. Resounding from the Depths
  3. Lust for Torment
  4. Mockery of the Ascension
  5. Hymn of Perversion
  6. Pious Abnormality
  7. Throne of the Serpent

Line-up:

  • AS – Bas, Zang
  • PW – Drum
  • DG – Gitaar, Zang

Links: