Spectral Voice – Eroded Corridors of Unbeing

Na vijf demo’s en twee split EP’s werd het voor Spectral Voice, een gezelschap uit Denver, echt tijd voor een volledig album. Drie van het viertal zijn ook actief in Blood Incantation en het zal jullie dan ook niets verbazen dat deze vergelijking meermaals boven komt drijven bij dit album. Is dit slecht? Nou voor ieder die dat album geniaal vond en hoog in de jaarlijsten had staan, absoluut niet.

Want laten we eerlijk zijn: een portie death die als zwarte smerigheid uit je speakers komt blubberen, gaat er elke dag wel in. En ja, die plaat van Blood Incantation was gewoon veel te kort. Maar goed, ook Spectral Voice tapt dus hier duidelijk uit dat vaatje, ookal mag er direct gezegd worden dat de heren dat doen op een manier die meer dan gemiddeld aanspreekt. Wat is dit heerlijk luisteren zeg, een bas en gitaar zo laag dat het pleisterwerk langzaam loskomt en een drumlaag eronder die ondanks soms hoge snelheden toch heerlijk losjes klinkt. Tel daar een demonische putgrunt uit de diepste donkerste plaatsen van de samenleving bij op en het plaatje is compleet. Ondanks dat er een vergelijking gemaakt wordt met Blood Incantation, wil ik zeker een Disembowelment niet onvermeld laten, omdat Spectral Voice over de gehele linie namelijk toch nog een tik duisterder en donkerder klinkt dan eerder genoemde.

Dus wil jij je death dik als blubber en zwaar als lood, terwijl je tijdens beluistering mee wordt getrokken in dit muzikale moeras, moet je niet langer twijfelen en deze plaat blind aanschaffen. Wat mij betreft is dit echt één van de hoogtepunten van dit jaar en dat komt ook in de score tot uitdrukking.  Bart Alfvoet: Eat your heart out!

Score:  

92/100

Label:

Dark Descent Records, 2017

Tracklisting:

  1. Thresholds Beyond
  2. Visions of Psychic Dismemberment
  3. Lurking Gloom
  4. Terminal Exhalation of Being
  5. Dissolution

Line-up:

  • E. Wendler – Drum, Zang
  • P. Riedl – Gitaar
  • M. Kolontyrsky – Gitaar
  • J. Barrett – Bas

Links: