Godsnake – Eye For An Eye

Godsnake werd door mij in 2020 bestempeld als een band waarbij de potentie aanwezig is maar het er net niet uitkomt. Ook viel op dat er tussen de eerste release en het debuutalbum zes jaar zat. Nu, drie jaar later, ligt de opvolger te wachten op een beoordeling. Eens kijken welk advies Godsnake op dit tweede album nog meer ter harte heeft genomen.

Er wordt gestart met een spannende fade-in op The Sickening, gevolgd door een stop-and-go-riff die zowel ritmisch als technisch goed in elkaar steekt. Zanger Torger komt er overheen met vocalen die nog steeds wat monotoon aandoen maar doordat ook hij ritmisch zijn woorden spuwt, klinkt het alvast veelbelovend. Als er dan na twee derde van dit nummer een korte solo wordt gespeeld die een kort verhaaltje lijkt te vertellen en er geëindigd wordt met een fade-out door een orgeltje is er sprake van een goede opener die de verwachtingen hooggespannen houdt.

In Apocalypse For Free wordt, op de fades na, hetzelfde truucje herhaald en vinden we Torger zelfs even screamend terug. Verrassend! Story Of  Ghost schroeft het tempo vervolgens flink omhoog en ontpopt zich tot een nummer met flink wat thrashinvloeden. Het feit dat Wayne Dorman (Onslaught) hierin een gastsolo mag vertolken, was natuurlijk al een weggevertje. Het is desalniettemin goed om te merken dat Godsnake ook dit genre beheerst en daarmee de afwisseling vergroot. Het is bijna jammer dat het daaropvolgende titelnummer het tempo er flink uithaalt en vervalt in hetzelfde stramien als de eerste twee nummers.

I Fear Nothing lijkt ook die kant op de gaan maar door een tweestemmig vocaal middenstuk en vrij aardig gitaarwerk is het toch een nummer dat iets beter uit de verf komt. Need For Speed dan… de titel doet hopen dat het weer richting de thrash gaat. Hoewel de groove er flink inzit, wordt deze hoop helaas niet ingelost en wanneer de vocalen erbij komen, deze opnieuw eentonig klinken en het tempo omlaag gaat, zakt het nummer in om vervolgens als een nachtkaars uit te gaan. En eigenlijk geldt dat ook voor de laatste paar nummers op Eye For An Eye die de aandacht niet kunnen vasthouden. Er wordt nog wel wat met groovende riffs gestrooid maar deze worden opgevolgd door slappe momenten en vrij doorsnee zanglijnen.

Godsnake is weliswaar gegroeid als band wat de composities betreft en met wat meer groove en zelfs wat thrash zoekt de band zijn eigen grenzen op. Er is dus groei waarneembaar maar de vocalen blijven de zwakste schakel bij Godsnake. Puur op basis van de muziek zou de score hoger zijn uitgevallen. Ga je daarvoor, tel dan gerust wat punten bij.

 

Score:

70/100

Label:

Massacre Records, 2023

Tracklisting:

 1. The Sickening
 2. Apocalypse For Free
 3. Story Of A Ghost
 4. Eye For An Eye
 5. I Fear Nothing
 6. Need For Speed
 7. Stone Dead Pony
 8. Nails In My Bed
 9. Illuminated
 10. The Tragedy Of Being Late

Line-up:

 • Torger – Zang
 • Stevo – Gitaar
 • Pepe – Gitaar
 • The Walt – Basgitaar
 • Sidney – Drums

Links: