Godsnake – Poison Thorn

Het Duitse Godsnake bracht in 2014 een EP uit (Hellbound Ride) en komt zes jaar later met het eerste volledige album. Drie van de vier nummers die op de EP staan hebben dit debuut ook gehaald. Zeven nieuwe nummers in zes jaar tijd. Dat hebben we natuurlijk weleens productiever gezien. In ieder geval werd er in die tijd een groot label gevonden die dit album uit wil brengen.

Maar goed, laten we het over de muziek hebben. Het is stevige rock met een hoog spierballengehalte wat Godsnake ons brengt. Doorgaans wordt deze muziek gespeeld door mannen met zwarte, mouwloze shirts of wifebeaters. In de teksten vinden we uiteraard veel stoere taal. Deze worden gebracht met een vrij monotone maar wel krachtige stem. Het gitaartandem vuurt, middels een vrij droog geluid, de nodige riffs op de luisteraar af. Hierbij staat de melodie voorop. Regelmatig krijg je als luisteraar een mooi twinloopje of een mooie solo voorgeschoteld. Grooven kunnen de heren ook en in een nummer als We Disagree of Blood Brotherhood leidt dat tot kleine technische hoogstandjes.

Is Poison Thorn daarmee een goed album geworden? Niet perse. Het geheel klinkt als een typisch debuutalbum. Godsnake weet hoe ze een nummer in elkaar moeten draaien, elk afzonderlijk bandlid brengt voldoende instrumentbeheersing met zich mee en de productie is dik in orde. Toch ontbreekt het nog wat aan een eigen smoel en identiteit. Er lopen zat bands in dit genre rond die er meer uitspringen dan deze Duitsers. Het mag allemaal op een debuut maar voor het vervolg moet er meer afwisseling in de muziek komen en zal de band op zoek moeten naar zijn unieke selling point. Als Godsnake dat weet te combineren met nummers die in je geheugen blijven hangen, kan de band zich onderscheiden en groeien. De potentie is aanwezig maar het komt er net niet uit. En dat mag als aanmoediging worden opgevat.

Score:

70/100

Label:

Massacre Records, 2020

Tracklisting:

 1. Urge To Kill
 2. Poison Thorn
 3. Sound Of The Broken
 4. We Disagree
 5. Stone The Crow
 6. Darkness
 7. You Gotta Pay
 8. Blood Brotherhood
 9. Hellbound Ride
 10. This Is The End

Line-up:

 • Torger – Zang
 • Stevo – Gitaar
 • Mart – Gitaar
 • Walt – Basgitaar
 • Sidney – Drums

Links: