Frostmoon Eclipse – Worse Weather To Come

Komt er slechter weer aan? Natuurlijk! De winter staat voor de deur, het wordt koud en het gaat vriezen en sneeuwen. Ik stel me de vraag of dat ook allemaal aan de hand is in de regio waar deze Italiaanse oudgedienden van Frostmoon Eclipse vandaan komen. De regio Ligurië ligt aan de zee, maar volgens mij zal het daar sinds 1994, het stichtingsjaar van deze band, al wel kouder en donkerder zijn. Deze viermansformatie levert met Worse Weather To Come alweer haar zevende plaat af, maar dit is de eerste die ik hoor. En het is toch niet zo maar een wegslikbare brok black metal.

Als je kijkt naar de bandleden, dan lopen ze toch ook al enige jaren mee en niet alleen in deze band. Zo speelt Gionata Potenti ook in Darvaza, een band waarvoor Davide Gorrini dan weer de live-gitaar voorziet. Die Gionata vinden we trouwens lang geleden of nu ook terug in line-ups van Glorior Belli, Moloch of zelfs Blut Aus Nord. Bezig baasje!

Frostmoon Eclipse is niet de typische blackmetalband die start met een blastbeat en alzo de hele plaat volragt en volpropt. Bij het eerste nummer krijg je misschien nog het idee dat het een wat klassiekere band, maar niks is minder waar. Zeker op de nummers die volgen worden er naast akoestische gitaarpartijen ook innovatieve hooks, breaks en sturende thema’s gebruikt die het geheel toch een eigen geluid geven. Erg knap! Ook voel ik wat verwijzingen naar bovengenoemde bands maar ook een band als Verheerer komt in me op zeker bij beluistering van het nummer All Is Done. Bij het daaropvolgende Sunken, krijg ik een licht jazzy vibe of een wat Southernrockgevoel. Beide worden wel onmiddellijk weggeblast maar toch. Die eerder vermelde akoestische gitaar lijkt doorheen het album toch een vrij prominente rol te krijgen en daar hou ik bij deze band wel van. Men doet er iets mee. Trouwens, zanger Lorenzo Sassi heeft een schuur van een stem om maar te zeggen dat hij een topprestatie neerzet op vocaal gebied met zijn lekker raspende keelreutel, intens en doorleefd.

Alles op de keper beschouwd is Worse Weather To Come een erg sterk album. Wel merk ik op dat ik niet helemaal begrijp waarom voor deze albumtitel gekozen wordt maar dat is maar een detail.

Score:

80/100

Label:

Immortal Frost Productions, 2019

Tracklisting:

 1. I See The Void
 2. A Room, A Grave
 3. All Is Undone
 4. Sunken
 5. Brother Denial
 6. Sleep
 7. Song To Darkness
 8. Resignation

Line-up:

 • Gionata Potenti – Drums
 • Lorenzi Sassi – Zang
 • Claudio Alcara – Gitaar
 • Davide Gorrini – Basgitaar

Links: