Embers of Oblivion – Widdershins Path

Onheil over de Benelux, Haat over de lage landen….!!!! De nieuwe Embers of Oblivion is gearriveerd… en hoe!

Geen nood aan meerdere luisterbeurten om te groeien in de plaat, gewoon old-school de beuk erin. Goeie, ouwe Göthenburg-geïnspireerde melodische death-metal van de bovenste plank. Lang geleden moet ik zeggen.

De heren kennen hun vak, niet verbazingwekkend als je weet dat twee van de vijf kerels ook in Onheil (luister ook hun releases Razor en Storm is Coming) gespeeld hebben dan wel nog spelen. De andere leden hebben hun pluimen al verdient in Rotten en Reborn. Jammer dat de intro net iets te lang is, maar dan breekt de hel pas echt los. Embers of Oblivion sleept je mee met behulp van strakke, pompende drums, geile solo’s en raspende keelreutels. De bas mocht wel nog net iets meer kletteren maar zeuren gaan we niet doen. Denk vooral aan oude In Flames of Necrophobic. Gek, ergens doet deze plaat me ook denken aan de Belgische band Last Funeral waaruit later bands als Gorath en Hollowthone ontstonden.

De nummers Hate en When A Sun Drowns In Fear zijn echte knallers. In het nummer Hate doet de break me wat aan Dismember denken ten tijde van Indecent And Obscene met name het nummer 9th Circle. In A Sorrow Mourned komt een lekkere, geile solo voorbij flitsen. Een min-punt vind ik wel de productie, de drum klinkt bijvoorbeeld iets te veel “uit een doosje” en er zijn naar mijn smaak iets te veel dubbele zanglijnen.

Maar kom op! Laarzen van slangenleer aan – plaats hem op de rand van een stoel of zetel – luchtgitaar uithalen – paal in de broek! Als je vriendin dan vraagt: ‘Schat, ben je blij me te zien” dan roep je gewoon keihard: “Zwijgeuh, de nieuwe Embers of Oblivion is er!’

Score:

90/100

Label:

Eigen beheer, 2018

Tracklisting:

 1. Enter The Void
 2. When Emptiness Follows
 3. TRead The Widdershins Path
 4. A Sorrow Mourned
 5. Inherited Screams
 6. Hate
 7. As Lies Prosper
 8. When A Sun Drowns In Fear
 9. Staring Into The Abyss

Line-up:

 • Haat- zang
 • Nomiss – bas
 • Marco – drum, zang
 • Lars – gitaar
 • Maarten – gitaar

Links: