Deströyer 666 – Wildfire

Deströyer 666 – Wildfire
Season of Mist, 2016

KK (ooit getooid met de zo lekker bekkende toevoeging ‘Warslut’) is terug! Na een single in 2010 leek de Australische black ’n roller van Deströyer 666 van de aardbodem verdwenen, maar het alweer jaren in het Nederlandse Eindhoven wonende bandbrein broedde rustig op een comeback. En die is er nu met Wildfire.

De zanger/gitarist heeft drie nieuwe muzikanten om zich heen verzameld en is klaar om de wereld weer te bestoken met een lekkere mix van punk en thrashmetal met zelfs uitstapjes naar power en meer traditionele heavymetal. Als Motörhead en blackmetal een baby hadden gemaakt, hadden ze ‘m Deströyer 666 genoemd.

Net als bij het werk van Motörhead – of vooruit: dat van landgenoten AC/DC – klinkt het allemaal niet zo ingewikkeld wat KK en zijn vrienden doen maar schijn bedriegt. Het is razend knap om een album lang de aandacht van de luisteraar vast te houden zonder dat de nummers onderling veel van elkaar afwijken of door nauwelijks van de gebaande paden af te wijken. Alleen met afsluiter Taman Shud verkent de band iets te veel de weg van de powermetal en dat zorgt dan voor een teleurstellend einde. En een paar punten in mindering, zo hard moet een recensent zijn. Niet meer doen dus, KK!

Gelukkig zijn de overige acht nummers prima te pruimen. Deströyer 666 biedt gewoon onbekommerde, hapklare brokken voortdenderende muziek met een zwart randje en de nodige humor (Die You Fucking Pig). Was dit zeven jaar wachten waard? Wat maakt het uit, er is nu toch een nieuwe plaat, zeikerd! Dus gewoon meeschreeuwen, hand in de lucht en schudden met dat hoofd!

Tracklisting:
Deströyer 666 - Wildfire 200x200

 1. Traitor
 2. Live And Burn
 3. Artiglio Del Diavolo
 4. Hounds At Ya Back
 5. Hymn To Dionysus
 6. Wildfire
 7. White Line Fever
 8. Die You Fucking Pig
 9. Tamam Shud

Line-up:

 • KK – Vocalen, gitaar
 • Vox Ro – Gitaar, vocalen
 • Felipe – Bas
 • Vox Perra – Drums

Links: