Darkthrone – The New Wave of Black Heavy Metal


Darkthrone – New Wave Of Black Heavy Metal

Peaceville Records – 2007

NWOBHM is een voorbode van het komende full-lenghtalbum F.O.A.D. en bevat slechts vier nummers. En ik ben blij dat het er inderdaad maar vier zijn en niet meer! Als ik deze ep beluister denk ik dat ik de cd F.O.A.D. maar in de schappen laat liggen.

Het begint al met het openingsnummer Wisdom of the Dead, wat erg saai overkomt. Okay, het blijft een stevig nummer, maar het is meer van hetzelfde. Canadian Metal is dan wel weer een stuk ruiger en sluit ook nog aan op het vorige album, maar ook hier is geen magie te ontdekken. Kan het nog erger? Jazeker, door het nummer Hedninger Fra Helvete lijkt het of de band net begonnen is, zo slecht is de productie! Erg jammer dat deze ervaren muzikanten daar niet wat meer aandacht aan besteed hebben. Misschien dat ze juist bewust voor een matige productie hebben gekozen om het album strakker te laten overkomen?

Eindelijk dan het laatste nummer, Bad Attitude, wat een cover is van de punkband
Testors. Nieuw en revolutionair, die combinatie van punk en black metal? Ik weet het niet, maar het komt erg leuk over en doet mij toch een plezier tijdens deze lange zit van slechts vier nummers.

Dark Throne
Tracklist:

  1. Wisdom of the Dead
  2. Canadian Metal
  3. Hedninger Fra Helvete
  4. Bad Attitude

Line-up:

  • Fenriz – Drums, Vocals
  • Nocturno Culto – Guitars, Bass, Vocals

Links: