Twister of Truth – The Banality of Wickedness

Twister of Truth – The Banality of Wickedness
Eigen beheer, 2011

Een jaar of zeven na de demo World of Emptiness komt de Schiedamse band Twister of Truth in 2011 plotsklaps met een langspeler op de proppen. Klaar voor de start? Ik wel.

Dit vijftal maakt death metal met hier en daar wat gevoel voor passende melodie. Voordat ik mezelf had verdiept in deze band hoorde ik na enkele nummers al dat deze jongens uit de Nederlandse grond zijn getrokken. Er zit een bepaalde twist in death metal uit de lage landen, die je er zo uitpikt. Bij Twister of Truth is dat niet anders. Ietwat vrijblijvende riffs gaan gepaard met een gevarieerd drum-assortiment dat zowel gevoel heeft voor groove als voor thrashende ritmes en rollende basdrums. Boven dit alles torent de diepe, soms borrelende grunt van Bas Kemp uit. Qua opzet niet verkeerd, maar toch moet ik bekennen dat het afluisteren van dit album een niet al te boeiende bezigheid is, en ik al snel de aandacht verlies. Sowieso jammer dat het gitaargeluid wat wordt ondergesneeuwd door de rest van de muzikale elementen.

Nee, slecht is het niet, maar essentieel voor de death metal-fanaat is The Banality of Wickedness ook zeker niet. Nummers als Victimized liggen lekker in het gehoor, maar verder is het allemaal gewoon leuk. En da’s niet genoeg.

Tracklisting:
Twister of Truth - The Banality of Wickedness

  1. Stabbed In The Back
  2. High Octane Greed
  3. Weep
  4. Killing Spree
  5. Powerless
  6. Victimized
  7. Forgotten Children
  8. Divine Immolation
  9. Ikkyu
  10. Death Embraced

Line-up:

  • Vince ten Have – Bass
  • Patrick van der Veeken – Drums
  • Maurice Jonas – Guitars
  • Geoffrey Maas – Guitars
  • Bas Kemp – Vocals

Links: