Impiety – Worshippers of the Seventh Tyranny

Impiety – Worshippers of the Seventh Tyranny
Agonia Records, 2010

Aaaah, Impiety uit Singapore. Voor mij het Aziatische equivalent van Angelcorpse, zeker na het album Kaos Kommand 696 uit 2002, een extremistische aanval uit het Verre Oosten. De laatste tijd ben ik de band wat uit het oor verloren, zelfs de EP Advent of… die dit jaar zou verschijnen is mij onbekend. Gelukkig is er ook een nieuw studio-album, Worshippers of the Seventh Tyranny. Dit album bestaat uit één enkel nummer dat een dikke 38 minuten duurt. Opvallend.

38 Minuten, dat is niet niets. Het is dan wel zevendelig, maar rustpauzes zijn er niet of nauwelijks te horen. Aan de andere kant moet ik wel meteen de opmerking maken dat er opvallend veel passages zijn op een laag tempo. De voorliefde voor Hellhammer, Celtic Frost en zelfs Venom worden meer dan eens tentoon gespreid door middel van smerige stukken black thrash uit de oudste doos, met een grimmige doom-rand. Het is wat bevreemdend om Impiety op deze manier minuten aan een stuk sleazy te horen terugkeren naar de beginselen der black metal. Fans van nieuw Darkthrone-materiaal zullen het zeker kunnen waarderen, fans van het eerste uur zullen wel eens de wenkbrauwen fronsen. Ook wanneer de typische blasts invallen krijg ik het gevoel van een herwaardering van old school-waarden met behoud van moderne technieken. Hetzelfde gevoel als ik kreeg bij 1349‘s Revelations of the Black Flame (of ligt dat aan de Tom G. Warrior-behandeling?).

Een vreemde plaat, dit Worshippers of the Seventh Tyranny. Een occulte poging om oud en nieuw, Noors en Oosters te combineren. Ik hoorde het Weapon vorig jaar toch een stuk beter doen, ook al is en blijft het moeilijk vergelijken. Luisteren voor gebruik, laat dat de belangrijkste boodschap zijn.

Tracklisting:

     Impiety

  1. Worshippers of the Seventh Tyranny

Line-up:

  • Shyaithan – Vocals, Bass
  • Guh Lu – Guitar
  • Eskathon – Guitar
  • Atum – Drums

Links: