Corpsefucking Art – Tomatized

Je moet toch wel van onze scene houden. Er lopen zoveel abnormale, absurde, mooie en bijzondere figuren rond binnen onze geliefde muziekstijl. Een muziekstijl waar maar bar weinig grenzen te vinden zijn en bijna alles goed is. Behalve misschien heldere vocalen dan. Nee, ook die zijn prima. In principe. Nou, heldere vocalen ga je op de nieuwe plaat van het obscure Corpsefucking Art hoe dan ook niet tegen komen. Verrassend met zo’n bandnaam? Nee, niet echt toch? Zingen over tomaten? Tja, dat had ik misschien toch niet helemaal verwacht. De titel van deze zesde langspeler heet dan ook Tomatized. Uit via het brutaldeathmetallabel bij uitstek, Comatose Records.

Corpsefucking Art is niet onbekend bij Zware Metalen en werd al verschillende keren onder handen genomen door onze dapp’re strijders Kris en Bart, hier terug te lezen: Splatterphobia, Quel Cimitero Accanto Alla Villa en Zombiefuck. Naast de brute stijl komen in de recensies ook de pogingen tot humor steeds terug. Zo ook op Tomatized waar sommige titels misschien wel een lach rond je gelaat zullen kunnen toveren. Wat denk je van Alien vs Tomator, A Nightmare on Tomato Street of Dead Sushi? Of de poging tot humor geslaagd is laat ik in het midden want over smaak valt niet te twisten. Ik bedoel maar, er zijn er zat die André van Duin fantastisch vinden.

Nou ja, uiteindelijk draait het om de muziek en ik kan direct zeggen: dat zit wel snor. Zoals in de vorige recensies al bleek, plus het feit dat de band via Comatose Records zijn materiaal uitbrengt, hebben we hier te maken met bokharde brute death metal. Uiteraard begeleid met de diepe ronkende grunt van Frank Moretti. Hier en daar zul je wat samples terug horen die er een stukje luchtigheid in brengen. Want dat is wel nodig tussen al dat geweld.

Want Corpsefucking Art spaart je namelijk niet. Al meteen na het zompige, sappige introotje waarin je je in een bloederig tomatengevecht waant, zoals gebruikelijk tijdens het jaarlijks festijn in Pamplona, beukt men er knalhard op. Loodzwaar vliegt men van razende blasts naar lomp hakkende gedeeltes en weer terug. Wanneer de band op topsnelheid speelt, komt het geheel ook echt als een gigantische muur op je af. Gelukkig laten de langzamere gedeeltes je op adem komen. Maar vergis je niet hoor, het is vooral bruutheid troef en het gas zit er gewoon merendeels van de tijd vast op. Met een donderende bas achter de simpele, doch effectieve riffs en de nietsontziende drummer hebben we hier op dit Tomatized gewoon pure agressie gevat in een muzikale collectie van negen mokerslagen.

Is het dan alleen maar dom en blindelings erop los beuken? Nee, absoluut niet. De nummers zijn best goed uitgedacht en hebben op een bizarre manier een zekere swingende tendens over zich. Maar zoals reeds een paar keer aangegeven, dit is waanzinnige brute death en je zal je moeten wapenen tegen dit geweld. Maar met hier en daar wat samples en een totale speelduur van nog geen dertig minuten is het uiteindelijk goed uit te houden. Oh, en de nieuwe drummer is echt waanzinnig overigens! Als de voorgaande Corpsefucking Art edities je aanspraken en je houdt van brute death als Mortician, ga dan zeker deze plaat even checken!

Score:

74/100

Label:

Comatose Records, 2024

Tracklisting:

  1. Tomatized
  2. Hell of the Living Dead
  3. Blood Kitchen Garden
  4. Alien vs Tomator
  5. A Nightmare on Tomato Street
  6. The Book of the Dead
  7. Dead Sushi
  8. Phantasm
  9. Escape from Alpha City

Line-up:

  • Frank Moretti – Vocalen
  • Andrea Corpse – Gitaar
  • Mario Di Giambattista – Gitaar
  • Marco De Ritis – Basgitaar
  • John De Bello – Drums

Links: