Corpsefucking Art – Splatterphobia

Bang? Allerminst! Verheugd waren we op de vijfde portie goorspletserij van deze ervaren Italiaanse brutaliteitsbrengers. Je zou voor minder als de huidstrippende voorganger de favoriete werkmuziek van menig beenhouwer werd. Geen reden om te veranderen, al is de drummer die dit inspeelde er sinds dit jaar niet meer bij.

Corpsefucking Art heeft toch een kleine nadrukswijziging aangebracht: de snaarslagerij bedient zich vaker van zagende molestatiemaaiers met boosaardige harmonieuze uitlopers om de moot tot Romeinse ossobuco te herschapen. Afgekruid met omineuze gitaargewassen op plaveiende basdrums en beitelende snarestangen. Dat laatste drumonderdeel staat wat minder opgespannen, dat mocht ook wel, zodat de geluidstechnische afwerking opnieuw knalt als een Molenbekenaar in een luchthaven.

Een crèmige brultang blaast al die brutale notenslagerij met hoog Suffocation-gehalte op temperatuur. Net doordat het voornamelijk snelle maalderijriffs op blast- of dubbele basvraatzucht zijn, is de dynamiek wanneer daar eens een variatie op komt eens zo agressief. Zo is er een vettige hakriff in Black Sheep Terror die precies op de juiste manier en met één van de vele vleesrijke gruntstrepen eroverheen intreedt. Of de splijtende tempowissel waar Beyond Holy Ground ineens het bot droog uit het kadaver trekt.

Gaandeweg knibbelen de tragere fileersnaren de hoofdmoot naar zich toe, zodat datgene waar de psychologische aandoening uit de titel meent angst voor te hebben wat nadrukkelijker in het rond klotst. Vrees dus niet: het slachtmes gaat er net als op voorgaande coïtale lichaamskunst met de regelmaat van een gehaktmolenrotatie in. Jammie!

Score:

85/100

Label:

Comatose Music, 2018

Tracklisting:

 1. Splatterphobia
 2. Satanic Barbecue
 3. Black Sheep Terror
 4. Tomator
 5. Nightmare City
 6. Robocorpse II
 7. Devoured By The Sauce
 8. Beyond The Holy Grounds
 9. Staring Through The Eyes Of The Dead
 10. Blood.Knife.Terror

Line-up:

 • Andrea Cipola – Gitaar
 • Marco De Ritis – Basgitaar
 • Mario Di Giambattista – Gitaar
 • Francesco ‘Southern Bastard’ Basthard – Vocalen
 • Marco Coghe – Drums

Links: