Legion – Shadow of the King

Legion – Shadow of the King
Majestic Rock Records, 2006

Met een gitarist die Francesco I. Adamo heet en een kop geëxplodeerd jaren ’80 kapsel heeft, een CD die Shadow of the King heet kun je als consument eigenlijk al op de spreekwoordelijke sloffen voelen aankomen om wat voor band het hier gaat. Het doet mij ook deugd dat dit instinct mij eens en te meer niet in de steek laat.

Legion schijnt uit Amerika te komen, maar de band komt om in de Italianen. Onbegrijpelijk. Adamo koestert een ongezonde liefde voor de heren Malmsteen en Blackmore (inclusief bijpassende foute hesjes) en heeft voor de gelegenheid in zanger Mike Bunk een regelrechte kopie van de van Malmsteen bekende Mark Boals. Dat de muziek van hetzelfde laken een pak is zal dan ook niemand verbazen. De band levert een schijf af vol met enigszins gedateerde metal/rock in het straatje van Rainbow, alleen dan zonder aan de kwaliteit en finesse van die band te kunnen tippen. Het materiaal klinkt enigszins ongeïnspireerd, Bunk klinkt als een slechte kopie van Boals en Adamo probeert zich een aantal malen te meten met ‘s mans twee snarenplukkende voorbeelden en faalt daar jammerlijk in.

Concluderen dat Shadow of the King een volstrekt overbodige schijf is geworden lijkt mij in deze nodeloos. De plaat is er één uit de categorie dertien in een dozijn, en durf ik uiteindelijk dan ook alleen maar aan te raden aan de liefhebber van bovenstaande bands die a) al veel te lang op nieuw materiaal van die kant zit te wachten en b) een behoorlijk uitpuilende knip heeft. Overbodig.

Tracklist:

    Legion - Shadow of the King
  1. Shadow of the King

  2. Illusion

  3. The Watcher

  4. Deny Yourself

  5. Medicine Man

  6. Colors (You and I)

  7. Heart of Stone

  8. Stay Away (From the Night)

Line-up:

  • Frank Adamo – Lead Guitars

  • Joe Adamo – Lead Guitars

  • Mike Bunk – Vocals

  • Collin Bianchi – Drums

Links: