Serpents – Born Of Ishtar

Serpents – Born Of Ishtar
Trve Media Music, 2013

Amerikaanse extreme deathcore met een esoterisch tintje, kort samengevat is dat de kern van dit Serpents. De band werd opgericht door ex-Oceano lid Andrew Mikhail, sterker nog, hij doet alles zelf. Dit is zijn debuut.

Een missie en visie opstellen was geen al te grote opgave voor deze cavalier seule. De slang, brenger der wijsheid, krijgt op een bijzonder giftige wijze vrij spel in deze sensueel beladen deathcore. Technischer dan doorgaans wriemelt deze mens zich gitaargewijs een baan naar je hersenen met een pak behendigheid. De drums zullen wel van digitale makelij zijn, maar echt afstotelijk kan ik het niet noemen gezien het deathcore betreft. Bijkomend aspect aan Born Of Ishtar is de latente aanwezigheid van Oosterse klanken die weinig subtiel (geen probleem) op de voorgrond treden in bedwelmende rituele verleidingsriedels en mysterieuze hoge tonen. De dans met de zeven sluiers, u weet wel wat ik bedoel. Vocaal brengt Andrew het er zeker niet slecht van af, meermaals moet ik aan Decapitated denken, alsof dat sowieso nog niet het geval was (deathcore is voor de helft geboren uit Decapitated, andere helft is Meshuggah). Wanneer er echt gebeukt wordt op death metal-niveau krijg je vooral een Dies Irae-gevoel. De net niet Vader-band die een aardige pot death metal in huis had.

Voor een deathcoreplaat zonder extravagante trekjes (die synths zijn gangbaar in metalland) is dit een prima plaat, die uitblinkt in techniek en berekend progressief/experimenteel gedrag en een zekere grandeur bezit. Ook liefhebbers van Poolse death metal kunnen dit wel aan.

Tracklisting:
 Serpents

  1. The Era Of Oblivion
  2. The Omniscient’s Scorn
  3. The Herald Of Heresy
  4. The Ruin Of Cyclicity
  5. The Requiem
  6. The Dominion Of Deprivation
  7. The Punishment Of Existence
  8. The Epilogue
  9. The Shadow Of Timelessness

Line-up:

  • Andrew Mikhail

Links: