Sapphire Eyes – Sapphire Eyes

Sapphire Eyes – Sapphire Eyes

Avenue Of Allies, 2012

Dit is zo’n voorbeeld van een release waarvan de gemiddelde Zware Metalen-bezoeker braakneigingen van zal krijgen. Tien popnummers met her en der een bescheiden gitaartje, maar vooral veel toetsen. Duidelijke refreinen en zoete koortjes. Het is Bon Jovi, maar dan nog (kan dat?) zoeter.

Voor zover je nog niet afgehaakt was volgt hier de verdieping. Niclas Olsson heet de beste man die verantwoordelijk is voor Sapphire Eyes. Hij is in het dagelijks leven toetsenist bij Alyson Avenue, jawel de band waar Anette Olson (inmiddels ex-Nightwish) ook deel van heeft uitgemaakt. Madame zingt overigens op This Love This Time een stukje mee. Het heeft overigens niets met Nightwish te maken, maar Olson lijkt zich hoorbaar beter op haar gemak te voelen.

Er zijn nog een aantal andere gasten die Olsson hebben geholpen waarvan Mike Andersson wellicht de bekendste is. Dit is een plaat die in de jaren ’80 op zijn plaats was geweest. Anno 2013 verwacht ik hier weinig animo voor. Wat overigens niet wegneemt dat Sapphire Eyes een degelijk stuk muziek is, gemaakt door vakmensen. Liefhebbers van Hardline, Survivor, Pride Of Lions en aanverwanten kunnen hun hart ophalen met Sapphire Eyes. Lekker bombastisch, een volgeplamuurde brok zoetigheid. En laten we eerlijk zijn: dat is op zijn tijd toch best lekker?

Tracklisting:
s

  1. You’re My Wings
  2. I Want You To See Me
  3. Only Feel Love
  4. This Love This Time
  5. Change Of Heart
  6. Can’t Find The Words
  7. When Love Comes Alive
  8. A Man The World Can Do Without
  9. Someone Like You
  10. Lay Down In My Arms

Line-up:

  • Niclas Olsson – toetsen, achtergrondzang
  • Thomas Bursell – zang

Links: