Sulphur Aeon – Swallowed by the Ocean’s Tide

Sulphur Aeon – Swallowed by the Ocean’s Tide
FDA Rekotz, 2013

Het alleraardigste artwork, de hints in de songtitels én de sfeer van de muziek maken meteen duidelijk: dit is een conceptalbum over het onderzeese, over watermonsters en over zinkende schepen. Nou ja, als de cd-naam Swallowed by the Ocean’s Tide dat nog niet verraden had.

Deze debuutplaat van het Duitse trio Sulphur Aeon brengt ouderwetse death metal, met een druppel black, een scheutje doom en een eetlepeltje melodie. Al met al is het een zware en donkere plaat, die een naargeestige sfeer ademt, als dat kon, onder water.

Het genre past dus bij het concept: je kunt je interpretaties voorstellen waarbij de moddermetal je als een golf overstroomt, waar de talloze gitaarlagen je omringen als water, en waar de in echo en delay verdrinkende grunts de groteske stem van de onvolprezen Cthulhu nabootsen.

Maar dat hoeft niet. Je mag ook gewoon zeggen dat het een imponerende eersteling is, mits je jezelf ervoor openstelt. Want je kunt je óók interpretaties voorstellen waarin de productie erg grillig en blurred wordt genoemd, en waarin de luisteraar regelmatig in het geluid verzuipt.

Tracklisting:
 Sulphur Aeon - Swallowed by the Ocean's Tide

  1. Cthulhu Rites
  2. Incantation
  3. Inexorable Spirits
  4. The Devil’s Gorge
  5. Where Black Ships Sail
  6. Swallowed by the Ocean’s Tide
  7. Monolithic
  8. From the Stars to the Sea
  9. Those Who Dwell in Stellar Void
  10. Beneath.Below.Beyond.Above
  11. Zombi

Line-up:

  • M. – Zang
  • T. – Gitaar, Basgitaar
  • D. – Drums

Links: