Pyuria – Incarnadine Revelry

Pyuria – Incarnadine Revelry
Violent Journey Records, 2012

Pyuria uit Finland zit al 12 jaar in het death metal-vak, zonder veel bijval. Net zoals jullie heb ik nimmer van deze band gehoord en kan ik daar best mee leven. Finland grossiert tegenwoordig in old school death metal en occulte toestanden, Pyuria doet daar niet aan mee. Deze Finnen hebben een fetish voor Amerikaanse death.

Lomp en bruut, dat is Pyuria. Immolation en Morbid Angel zeg maar, met een schep Suffocation en Origin. De gitaren zijn laag gestemd, zonder de ronk bij de Zweedse buren te halen. Headbangbare hooks worden afgewisseld met gillende en/of technische Trey-solo’s en intermezzo’s, snedig en zeer doeltreffend. Zet daarbij nog eens een schitterende grunter (Matti Liuke, ex-Torture Killer), één van mijn favoriete “verstaanbare” brulboeien en je hebt een prachtcombinatie.

Beetje jammer om te moeten melden dat ik enkele keer onstrakke overgangen gehoord heb op deze plaat, de eerlijkheid gebiedt mij het te vermelden. Daarnaast is de Hellraiser-thematiek stilaan alweer zo passé dat het weer “in” is, daar kunnen we een oogje bij dichtknijpen. De rockerige invloeden (The Enemy) voeden mijn Debauchery-fobie wel in sterke mate, hopelijk kunt u daar beter mee omgaan. Hoe dan ook, sterk plaatje waar nóg meer in had gezeten.

Tracklisting:

    Pyuria

  1. Immolate
  2. Eradicate The Parasites
  3. Flesh Grotesque
  4. Skeletonized
  5. I Am Pain
  6. The Enemy
  7. Incarnadine Revelry
  8. The Dead Will Devour Us All

Line-up:

  • Antti Kauri – Bass
  • Tuukka Franck – Drums
  • Ville Lahtivirta – Guitars
  • Oskari Mäki – Guitars
  • Matti Liuke – Vocals

Links: