Lahmia – Into The Abyss

Lahmia – Into The Abyss
Bakerteam Records, 2012

Na eerder twee EP’s uitgebracht te hebben is het Italiaanse Lahmia rijp voor een debuutplaat. Op het eveneens Italiaanse label Bakerteam Records komt het album Into The Abyss uit.

Deze band maakt op zweedse leest geschoeide emo death. Invloeden zoals In Flames en Dark Tranquility zijn namen die meteen de kop opsteken. Er wordt gevarieerd tussen hoge en lagere snelheden en de nummers zijn doorspekt met melodieuze leads. Drag Me To Hell verbaast muzikaal niet maar het einde is behoorlijk curieus te noemen. Verder komt dit (gelukkig) niet terug. De grunts worden afgewisseld met milde screams en ook de cleane vocalen steken de kop op. Deze vinden voor het eerst hun weg op Nightfall dus de meeste geheimen worden ook hier snel prijs gegeven. Toch is het nummer My Crown op dit album nog een verrassing. De snelheid gaat er hier flink uit en de speelduur wordt ook direct verdubbeld ten opzichte van de rest.

Al met al is dit een makkelijk te beluisteren album geworden waar veel aandacht aan besteed is door het viertal. Toch smaakt het door zijn algemeenheid meer als een Big Mac dan als een culinair hoogstandje. Maar ach, best lekker op zijn tijd.

Lahmia
Tracklisting:

  1. Drag Me To Hell
  2. Nightfall
  3. Silent Through The Screaming Crowd
  4. The Tunnel
  5. Into The Abyss
  6. Glass Eyed Child
  7. Grinding Dreams
  8. Strenght From My Wounds
  9. My Crown
  10. Ab Aeterno

Line-up:

  • Corrado Ciaccia – Bass
  • Alessandro Santilli – Drums
  • Flavio Gianello – Guitars
  • Francesco Amerise – Vocals

Links: