Nocturnal Torment – They Come at Night

Nocturnal Torment – They Come at Night
Deathgasm Records, 2012

Je zal het maar doen, na 24 jaar je debuut uitbrengen. Het overkomt Nocturnal Torment, een Amerikaans old school creatuur dat verloren raakte onder het stof en nu weer boven de doopvont werd gehouden. Het ding is blijven steken in de tijd maar vertoont heel veel interessante kenmerken.

Geen idee hoe deze band er toe komt om dergelijke muziek op poten te zetten, ik zal het ook niet te diep proberen te analyseren. Enerzijds heeft het de sound en aanpak van oude Benediction en Napalm Death, inclusief blazende gewelddadigheid, anderzijds riekt het naar Amerikaanse occulte black/death uit “de jaren stillekes”. Rauwe, haast crust-achtige Britse old school riffs worden vermengd met necrofiele Amerikaanse wazigheid à la Incantation en Immolation. Of toch iets in die aard. De zanger heeft een typische old school grunt zonder in- of exhale gezever, maar gaat bij momenten compleet onnavolgbaar raggen. Het doet me denken aan de indrukwekkende ex-zanger van Kataklysm genaamd Sylvain Houde. Beestig onwijs.

De Brits-Amerikaanse connectie is niet altijd evident (om het zachtjes uit te drukken) en dat maakt dat dit geen klassieker zal worden. Ik trek het niet al teveel aan en laat het over mij komen als een gratis massagebeurt van jouw moeder. Ik stel voor dat u hetzelfde doet als je houdt van old school vunzigheid (uw moeder staat al klaar).

Tracklisting: Nocturnal Torment 200

  1. Vile Affliction

  2. Alternative Reality

  3. Cycle of Life

  4. Fresh Flesh Fetish

  5. Bleeding

  6. Sweet Decay

  7. Forever Eternal Darkness

  8. They Come at Night

  9. Primordial Existence

Line-up:

  • Peter Clemens – Bass

  • Dave Ross – Drums

  • Tom Stathis – Guitars, Vocals

  • Mark Schultz – Guitars, Vocals

Links: