Exile Parade – Hit the Zoo

Exile Parade – Hit the Zoo
Suburban Records, 2012

Het Britse Exile Parade debuteert met Hit the Zoo, een frisse rockplaat die in muzikaal opzicht ergens tussen Oasis, Motörhead en een redelijk typisch sort britpop inzit. Een vreemde combinatie, inderdaad, maar eentje die heel behoorlijk lijkt te werken.

Het contrast tussen de verschillende stijlen waartussen Exile Parade zich beweegt worden direct bij de twee openingstracks al meer dan duidelijk; Fire Walk With Me is een lekker stevige, rauwe en stampende rocksong die in de lijn ligt van het type rock ’n roll wat Motörhead doorgaans brengt, terwijl Movie Maker mede door de hoge stemmetjes en de wat meer experimentele inslag doet denken aan een act als Scissor Sisters. Als bij Mach Schau en Hello Blue ook nog eens namen voorbij schieten als Oasis, een rauwer, rockender Coldplay of Kula Shaker is de interesse van de liefhebber van het steviger soort britpop hoogstwaarschijnlijk gewekt. Exile Parade overtuigt op Hit the Zoo dan ook drie kwartier lang met een type muziek wat zowel in de kleinere zaaltjes als op de grotere podia prima tot zijn recht moet kunnen komen, en de uitvoering ervan is voortreffelijk.

Voor de gemiddelde lezer hier is het allemaal misschien te radiovriendelijk, en het is zeker een type muziek wat een behoorlijk breed publiek zou moeten aanspreken. Of datzelfde grote publiek ook bereikt wordt moet de tijd uitwijzen, maar voor nu is Hit the Zoo een uiterst smakelijk debuut wat smaakt naar meer. Liefhebbers van genoemde klanken weten genoeg.

Tracklisting:

    Exile Parade - Hit the Zoo

  1. Fire Walk With Me
  2. Movie Maker
  3. Mach Schau
  4. Hello Blue
  5. If I’m Not Famous
  6. The Longest Day
  7. Life Of Crime
  8. Get Your Gun Boy
  9. Astronaut
  10. Man Is Sick
  11. Shadows

Line-up:

  • Lomax – zang
  • Chris Owen – gitaar
  • Phil Hennessey – gitaar, zang
  • Dave Hennessey – bas
  • Mutchy – drums

Links: