Tauthr – Life-Losing

Tauthr – Life-Losing
Ván Records, 2010

Zoals gewoonlijk raap ik na enkele maanden steeds releases op die het waard zijn om een review te krijgen maar de revue niet gepasseerd zijn. Deze bijvoorbeeld. Tauthr, een Duitse band die bijna 20 jaar bestaat en nu zijn debuut uitgebracht heeft bij Ván. In de band doen enkele Endstille-leden hun ding, een indicatie.

Tauthr is geen Endstille. Weg haat en agressie en hallo old school pagan-gevoelens. Duidelijk uitgesproken en verstaanbare duistere teksten tussen grunt en scream in een mix van snelle doch doomerige dark metal. En hoewel er sprake is van een zekere veelzijdigheid (denk oude Agrypnie) blijven de composities toch regelmatig hangen in uitgeholde riffs. Op dergelijke manier wordt een poging tot epiek doorbroken door basic metalgebeuk. Zo hoor je in het nummer Perfect bijvoorbeeld de ene helft van het nummer zeer speelse basriedels terwijl die in de rest van het nummer op de achtergrond verzeild raken.

Een band met twee gezichten. Twee gezichten die helaas niet goed op elkaar afgesteld zijn. Toch is het de moeite om eens te beluisteren, al was het maar om op de hoogte te zijn van deze licht alternatief klinkende band. Verder dan een aantal downloads zal het echter niet komen in de Lage Landen, zo vermoed ik.

Tracklisting:

    ll

  1. Curse Or Destiny
  2. Dis-loved
  3. Memories
  4. Perfect
  5. Hope
  6. Crown
  7. Life-Losing
  8. Leave
  9. Orpheus

Line-up:

  • Sator – Vocals
  • Lars Wachtfels – Guitar
  • Herr Krøger – Guitar
  • Cruor – Bass
  • MD – Drums

Links: