Vitsaus – Sielunmessu

Vitsaus – Sielunmessu
Hammer of Hate, 2010

De eerste volwaardige Vitsaus-release is een feit. Deze Finse band heeft een niet alledaagse naam die je eerder in de frituur verwacht, maar mispak u niet. Dit is frituuronvriendelijke black metal. Vitsaus is Fins voor plaag. Ook alle teksten worden in het Fins gebracht.

Vijf relatief lange gure Finse black metal-nummers, met een realistische sound die netjes op plaat is gezet. Geen übertrue garagegeluid, maar ook geen Tue Madsen-productie met andere woorden. Vooral het slagwerk klinkt onaagetast maar foutloos uitgevoerd. De kleine galmende echo kun je makkelijk afdoen als sfeerverhogend. Schepper van deze band is Vainaja, ook actief bij Horna, wat er aan te horen is. Ook fans van Satanic Warmaster of in iets mindere mate Baptism zullen hun muzikale voorkeur op deze muziek kunnen botvieren.

No nonsens-plaat met traditiegetrouwe black uit Finland. Niet meteen old school, maar wel met een authentieke sound. Rauw, met een groter aandeel aan sfeer dan agressie. Liefhebbers van het genre tellen enkele punten bij.

Tracklisting:
Vitsaus

  1. Kuolleen Seurassa
  2. Haudalla
  3. Ylösnousemus
  4. Kaste
  5. Rekviemi

Line-up:

  • Inho – Vocals, Guitar, Bass
  • Vainaja – Guitar, drums

Links: